Με βασική στόχευση την εξωτερίκευση και τον εμπορικό χαρακτήρα ο φετινός «Αγροτικός Αύγουστος 2011» θα είναι αναμορφωμένος και αρκετά διαφορετικός από τις προηγούμενες εκδηλώσεις.

Όπως είπαν στην διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ.Απόστολος Βουλγαράκης και ο δήμαρχος Χανίων κ.Μανώλης Σκουλάκης, παρουσία του αρμόδιου αντιδήμαρχου κ.Λευτέρη Αμπαδιωτάκη και του υπεύθυνου οργάνωσης κ.Στέλιου Ρίγλη, 

Οι εκδηλώσεις με κεντρικό θέμα την «Συμβολαιακή Γεωργία», θα διαρκέσουν από τις 5 έως τις 9 Αυγούστου στα Χανιά, από τις 30 Σεπτεμβρίου έως τις 3 Οκτωβρίου στην Αθήνα και εντός του Νοεμβρίου στην Θεσσαλονίκη.
Για πρώτη φορά οι εκδηλώσεις συνδιοργανώνονται από την Περιφέρεια Κρήτης και τον Δήμο Χανίων.

Η έκθεση θα έχει παγκρήτιο και καθαρά εμπορικό χαρακτήρα, ενώ σε αυτή θα μπορούν να συμμετάσχουν έμποροι και τυποποιητές με προιόντα τα οποία θα προέρχονται από παραγωγούς που διαθέτουν εμπορικό ΑΦΜ,από τυποποιητές που τυποποιούν νόμιμα, μόνο κρητικά πρωτογενή προιόντα, από βιοτέχνες που παράγουν κρητικά προιόντα και κρητικά είδη λαικής τέχνης και από εμπόρους και διακινητές αυτών των ειδών.

Επίσης θα μπορούν να συμμετάσχουν και φορείς που ασχολούνται με την τουριστική και παραγωγική ανάπτυξη της Κρήτης.

Εντός του εκθεσιακού χώρου δεν θα επιτρέπεται η παρασκευή εδεσμάτων, το ψήσιμο γλυκών, και άλλων ειδών.

Στο πλαίσιο του εμπορικού χαρακτήρα και της εξωστρέφειας, στην έκθεση έχουν προσκληθεί στελέχη εμπορικών αλυσίσων, εξαγωγικών εταιρειών και διεθνών δικτύων διανομής καθώς επίσης και Σκανδιναβοί έμποροι και διακινητές αγροτικών προιόντων υψηλής ποιότητας.

Φέτος η έκθεση και οι εκδηλώσεις «μετακομίζουν» από το Ενετικό λιμάνι των Χανίων στην Δυτική τάφρο των Ενετικών τειχών, όπου θα τοποθετηθεί σκληρή υπόβαση και θα εγκατασταθούν τα περίπτερα καθώς επίσης και η εξέδρα για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Παρασκευή 5 Αυγούστου στις 8 το βράδυ και αυτή θα λειτουργεί μέχρι και την Τρίτη 9 Αυγούστου από τις 19:30 έως τις 23:30.

Για πρώτη φορά η έκθεση Κρητικών προιόντων «Αγροτικός Αύγουστος 2011» θα «ταξιδέψει» στην Αθήνα και συγκεκριμένα στην πλατεία Κλαυθμώνος στο χρονικό διάστημα από 30/9 έως 3/10 και στην Θεσσαλονίκη σε χρόνο και σε χώρο που θα καθοριστεί στην συνέχεια.

Flashnews.gr