Η ναυτική αρμάδα του ΝΑΤΟ “Stanting NATO Maritime Group 2” (SNMG2) κατάπλευσε στις αρχές της εβδομάδας στον όρμο της Σούδας και στην προβλήτα της ναυτικής βάσης στο Μαράθι.

Η αρμάδα, αυτή την περίοδο αποτελείται από  το καταδρομικό των ΗΠΑ Vicksburg και τις φρεγάτες:

Της Τουρκίας Turgutreis, του Καναδά Fredericton, της Γερμανίας Spessart, της Ισπανίας Canarias, καθώς και από το Ισπανικό πλοίο υποστήριξης Patino.

Τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015 επισκέφθηκε το Διοικητή του Κέντρου Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής (ΚΕΝΑΠ) ο Κυβερνήτης του πολεμικού πλοίου TCG TURGUTREIS του ΠΝ της Τουρκίας, Αντιπλοίαρχος Χουσεΐν Τεμιζέλ (Huseyin Temizel).

 Κατά την επίσκεψη, παρουσία και του Υποδιοικητή του Κέντρου, Πλοιάρχου Μπαρμπαρός Γκεζγκόρ (Barbaros Gezgör) του ΠΝ της Τουρκίας, συζητήθηκαν θέματα ναυτικής εκπαίδευσης και έλαβε χώρα ανταλλαγή θυρεών και αναμνηστικών.

Επίσης την ίδια ημέρα στις εγκαταστάσεις του ΚΕΝΑΠ, πραγματοποιήθηκε ενημερωτική διάλεξη για θέματα στρατηγικού ενδιαφέροντος από τον Πολιτικό Σύμβουλο του Ναυτικού Στρατηγείου του ΝΑΤΟ κύριο Τζέϊμς Μπέρτζερον (James Bergeron), στους Αξιωματικούς των πλοίων της SNMG2.

Μετά το καλωσόρισμα του Διοικητού του Κέντρου, Αρχιπλοιάρχου Ι. Παυλόπουλου Π.Ν., το διαλέκτη προλόγισε ο Διοικητής της Δύναμης, Υποναύαρχος Μπραντ Γουίλιαμσον (Brad Williamson) του Π.Ν. των ΗΠΑ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook