Τροποποίηση που απαγορεύει τη χρηματοδότηση των αμερικανικών στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Λιβύη υιοθέτησε η χθες η Βουλή των αντιπροσώπων στις ΗΠΑ.

Με ψήφους 248 υπέρ και 163 κατά οι βουλευτές υιοθέτησαν τροποποίηση του νομοσχεδίου για την χρηματοδότηση στρατιωτικών εγκαταστάσεων.

Αρκετά από τα μέλη του Κογκρέσου έχουν εκφράσει τη δυσαρέσκειά τους για την απόφαση του προέδρου Ομπάμα να αρχίσουν οι επιχειρήσεις εναντίον της Λιβύης τον περασμένο Μάρτιο και να συνεχιστούν μετά το διάστημα των 60 ημερών, χωρίς την εξουσιοδότηση του Κογκρέσου.

Οι βουλευτές επικαλούνται νόμο του 1973 περί Πολεμικών Εξουσιών (\”War Powers Act\”) σύμφωνα με τον οποίο περιορίζονται οι εξουσίες του προέδρου στην κήρυξη πολέμου.

Αμερικανοί γερουσιαστές κατέθεσαν χθες σχέδιο νόμου με το οποίο ζητούν από την κυβέρνηση να χρησιμοποιήσουν τις καταθέσεις του Καντάφι, οι οποίες έχουν παγώσει ως ανθρωπιστική βοήθεια προς τον λαό της Λιβύης.

Το σχέδιο αυτό εξουσιοδοτεί τον πρόεδρο των ΗΠΑ να κατασχέσει τις καταθέσεις και τα άλλα κεφάλαια του Καντάφι που έχουν παγώσει από την αμερικανική κυβέρνηση και να τα χρησιμοποιήσει για ανθρωπιστικούς σκοπούς.

newsbomb

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook