Πολιτική αναταραχή προκάλεσε ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Ζακ Σιράκ, καθώς αστειευόμενος, δήλωσε ότι θα αλλάξει «στρατόπεδο» και θα ψηφίσει τον σοσιαλιστή Φρασουά Ολάντ στις προεδρικές εκλογές του 2012.

Η δήλωση πραγματοποιήθηκε στη διάρκεια επίσκεψης του Σιράκ σε μουσείο, στη διάρκεια  εκδήλωση, παρουσία του Ολάντ, ο οποίος επιζητά το χρίσμα των Σοσιαλιστών για τις προεδρικές εκλογές.

Το σχόλιο προκάλεσε αναταραχή, καθώς ερμηνεύθηκε ως ευθεία βολή κατά του Γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί, ο οποίος θεωρείται βέβαιο πως θα είναι εκ νέου υποψήφιος το 2012.

Ωστόσο, ο Σιράκ έσπευσε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, τονίζοντας πως επρόκειτο απλά για ένα αστείο, το οποίο δεν θα έπρεπε να παρερμηνευθεί.

Στο ίδιο μήκος κύματος εξέδωσε ανακοίνωση και ο Φρασουά Ολάντ, σημειώνοντας πως με τον Ζακ Σιράκ υπάρχει αμοιβαία «αναγνώριση, κατανόηση και σεβασμός» και ότι ο Τύπος δεν θα πρέπει να ψάχνει για «δεύτερη ανάγνωση» στο συγκεκριμένο γεγονός.

Ορισμένα μέσα ενημέρωσης σχολίασαν, πάντως, σαρκαστικά: «Δεν είναι βέβαιο ότι το αστείο [του Σιράκ] έκανε τον Νικολά Σαρκοζί να γελάσει».

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook