Ο Γάλλος πρόεδρος, Νικολά Σαρκοζί, συνεχάρη σήμερα τον Τούρκο πρωθυπουργό, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την εκλογική νίκη του την Κυριακή, και του υποσχέθηκε ότι θα ενισχύσει τη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών, αλλά δεν αναφέρθηκε στην ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε.

«Η επίσκεψη εργασίας που έκανα τον περασμένο Φεβρουάριο στην Άγκυρα και οι ανταλλαγές που είχαμε με την ευκαιρία αυτή επέτρεψαν να επιβεβαιωθεί η κοινή βούλησή μας να ενισχύσουμε σε όλους τους τομείς τη διμερή συνεργασία μας καθώς και τη συνεννόησή μας στα μεγάλα περιφερειακά και διεθνή ζητήματα», γράφει ο Σαρκοζί στην επιστολή που δόθηκε στη δημοσιότητα από την προεδρία.

«Η Γαλλία έχει τη βούληση να εργαστεί, μαζί με τους κύριους εταίρους και συμμάχους της, μεταξύ των οποίων είναι φυσικά η Τουρκία, για τη σταθερότητα και την ευημερία του περιφερειακού περιβάλλοντός της», συνεχίζει.

«Τρεις μήνες μετά την έναρξη της συμμαχικής επέμβασης στη Λιβύη και ενώ η κατάσταση στη Συρία αποτελεί πηγή μεγάλης κοινής ανησυχίας, η Γαλλία δίνει ιδιαίτερη σημασία στην εμβάθυνση της συνεργασίας της με την Τουρκία για να βοηθήσει τους λαούς της περιοχής να ξαναπάρουν στα χέρια τους το πεπρωμένο τους», διαβεβαιώνει επίσης ο Γάλλος πρόεδρος.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook