Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Εφετείων Χανίων ένας 37χρονος υπήκοος Αλβανίας που το Σεπτεμβρη του 2013 συνελήφθη μαζί με ακόμη έναν 24χρονο ομοεθνή του σε χασισοφυτεία – μαμούθ στο Αμάρι ενώ στο εδώλιο κάθισαν 4 ακόμα άτομα.

Ο 24χρονος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 12 ετών ενώ οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι, με καταγωγή από το Ρέθυμνο, αθωώθηκαν.

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης στο Αμάρι, στην περιοχή Παντανασσα στην οποια εντοπίστηκαν 1006 δενδρύλλια κάναβης, είχε γίνει ανταλλαγή πυροβολισμών καθώς 37χρονος είχε άνοιξει πυρ κατά των αστυνομικών της Δίωξης Ναρκωτικών, οι οποίοι “απάντησαν” στους πυροβολισμούς και τραυμάτισαν τον 37χρονο στο μηρό και την κοιλιακή χώρα.

 Η φυτεία – μαμούθ βρισκόταν σε δύσβατη – δασώδη αγροτική περιοχή, ενώ μέσα σε αυτήν οι καλλιεργητές είχαν φτιάξει ένα αυτοσχέδιο κατάλυμα, όπου εντός αυτού εντοπίστηκαν οι δύο συλληφθέντες.

Από την επιτόπια αυτοψία στο χώρο της φυτείας, η οποία καλλιεργούνταν σε τρία επίπεδα, βρέθηκαν τα 1006 δενδρύλλια κάνναβης ύψους έως 4 μέτρα τα οποία και κατασχέθηκαν.

Επιπλέον, στον αυτοσχέδιο χώρο, όπου εντοπίστηκαν οι συλληφθέντες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα εξάσφαιρο περίστροφο διαμετρήματος 357 MAGNUM, το οποίο ήταν πλήρες φυσιγγίων, 14 φυσίγγια ιδίου διαμετρήματος, τρία κινητά τηλέφωνα και δύο αλβανικές σημαίες.

 

 

 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook