Ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και Βουλευτής Λασιθίου κ. Μιχάλης Καρχιμάκης στα πλαίσια της κοινοβουλευτικής του δραστηριότητας κατέθεσε στη Βουλή τις παρακάτω αναφορές που αφορούν αιτήματα φορέων και πολιτών:

• Αναφορά για τον κ. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης μετά από αίτημα της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Οροπεδίου Λασιθίου σχετικά με την παραχώρηση της κυριότητας των αποθηκών του ΚΕΠΠΥΕΛ Λασιθίου στην Ένωση προκειμένου να αξιοποιηθούν για ίδρυση μονάδας συσκευασίας τυποποίησης διαλογής, συντήρησης, ψύξης και αποθήκευσης νωπών οπωροκηπευτικών και πατάτας.

• Αναφορά για τον κ. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης μετά από αίτημα της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Οροπεδίου Λασιθίου για την άρση των προβλημάτων που προέκυψαν με την ενιαία δήλωση καλλιέργειας και εκτροφής, λόγω της υφιστάμενης διάρθρωσης του κλήρου στο Οροπέδιο και την αδυναμία που προκύπτει να δηλωθούν από τους αγρότες οι καλλιεργούμενες εκτάσεις λόγω έλλειψης τίτλων ιδιοκτησίας και κυριότητας.

• Αναφορά για τον κ. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης μετά από αίτημα της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Οροπεδίου Λασιθίου σχετικά με την καταχώρηση γεωγραφικών ενοτήτων στο πληροφοριακό σύστημα της Ένωσης, που έχουν καταχωρηθεί στην ΕΑΣ Ηρακλείου με αποτέλεσμα οι παραγωγοί να υποβάλλονται σε μεγάλη ταλαιπωρία για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων τους.

• Αναφορά για τον κ. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης μετά από αίτημα της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Οροπεδίου Λασιθίου και του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου για την επιτάχυνση των διαδικασιών αποτίμησης των ζημιών που έχουν επέλθει στην καλλιέργεια της πατάτας στο Λασίθι μετά την πρόσφατη καταστροφική θεομηνία της 29/5/2011.

• Αναφορά για τον κ. Υπουργό Πολιτισμού μετά από αίτημα του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου σχετικά με τη διευθέτηση του ωραρίου επισκεψιμότητας του ΔΙΚΤΑΙΟΥ ΑΝΔΡΟΥ, προκειμένου οι επισκέπτες να μπορούν να το επισκέπτονται και τις απογευματινές ώρες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook