Τα εύσημα στους ποδοσφαιριστές του απένειμε ο Γιάννης Χριστόπουλος, μετά από τη σπουδαία νίκη του Πλατανιά επί του Πανθρακικού με την οποία… ανάσανε η ομάδα του.

Η τοποθέτηση του προπονητή της Χανιώτικης ομάδας για το παιχνίδι:

«Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι στο οποίο θέλαμε απαραίτητα τη νίκη για ουσιαστικούς, βαθμολογικούς λόγους αλλά και ψυχολογικούς. Νομίζω ότι στο α’ και στο β’ ημίχρονο η παρουσία μας ήταν πολύ καλή. Επιτρέψαμε στον αντίπαλο να κάνει δύο ευκαιρίες. Δημιουργήσαμε 19 τελικές, οι 11 εκ των οποίων στην εστία και πολλές από αυτές ήταν πολύ μεγάλες, κλασικές ευκαιρίες. Δυστυχώς, συνεχίζεται αυτή η δυστοκία η οποία αν δεν υπήρχε θα ήμασταν πολύ πιο ήρεμοι και άνετοι στα παιχνίδια μας. Επίσης τα προβλήματα τραυματισμών είναι πάρα πολλά και σημαντικά. Σήμερα αναγκαστήκαμε να κάνουμε αλλαγή στο ημίχρονο τον Ιτούα. Παρόλα αυτά τα παιδιά έκαναν σπουδαία δουλειά στον αγωνιστικό χώρο, ήταν συγκεντρωμένοι, έτρεξαν πολύ, κέρδισαν τις μονομαχίες. Η νίκη αυτή τους ανήκει και πραγματικά μας κάνουν υπερήφανους».

Για το αν είναι σημαντικό το γεγονός ότι ο Πλατανιάς κάλυψε την ήττα του πρώτου γύρου, αλλά κι αν είναι ανησυχητικό οι πολλές χαμένες ευκαιρίες και πάλι«Αυτό που μπορώ να κάνω, είναι να δημιουργήσουμε μία ομάδα η οποία να μην δέχεται φάσεις από τον αντίπαλο και να δημιουργεί ευκαιρίες. Τώρα, το κατά πόσο θα μπει η φάση, γκολ, είναι θέμα συγκυρίας, ικανότητας, είναι πολλές οι αιτίες. Σίγουρα, εγώ… δεν μπορώ να σκοράρω. Σημαντικό είναι ότι βάλαμε έναν αντίπαλο από κάτω στην ισοβαθμία. Δυστυχώς, μας λείπουν πάρα πολύ οι 3 βαθμοί από τον Εργοτέλη και θα μας λείπουν μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος. Κάναμε ένα λάθος εκεί… Στα τελευταία 15-20 λεπτά δεν ήμασταν καλοί, δεν παίξαμε με μυαλό όπως σήμερα, δεν είχαμε ενέργεια. Πιστεύω όμως ότι αν η ομάδα μου δείξει το πρόσωπο που έδειξε και σήμερα στα επόμενα 10 παιχνίδια, δεν θα χρειαστεί να μπούμε στη διαδικασία να σκεφτόμαστε τους βαθμούς».

Για το αν υπήρχε άγχος για το γεγονός ότι αν δεν κέρδιζε ο Πλατανιάς θα έμπλεκε σε… περιπέτειες: «Εχω πει από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος ότι η παραμονή φέτος θα ‘ναι μια πολύ δύσκολη διαδικασία για όλες τις ομάδες, το πρωτάθλημα είναι πολύ δυνατό. Εμείς και αυτό το έχω πει μετά από νίκες και όχι μετά από ήττες, όχι δεν έχουμε τη βοήθεια κανενός αλλά νομίζω ότι δεν παίζουμε και κάτω από ίσους όρους, ποτέ, κανείς δεν μας έχει χαρίσει ούτε μισό βαθμό. Τα παιδιά με την αξία και την ικανότητά τους έχουν κατακτήσει όλους τους βαθμούς μέσα στον αγωνιστικό χώρο και τους αξίζουμε πέρα για πέρα. Από εκεί και μετά, όταν μπαίνεις σε μια διαδικασία ν’ αγωνίζεσαι κόντρα σε όλα, φυσικά δεν είμαστε η υπερομάδα, είμαστε μια ομάδα που κάπου θα γίνει και το λάθος… Κάποια στιγμή θα υπάρχουν απουσίες, τα παιδιά θα κουραστούν ή δεν θα βρεθούν σε καλή μέρα και θα γίνει το λάθος. Αυτό το λάθος έγινε στο παιχνίδι με τον Εργοτέλη κι αυτό το λάθος δυστυχώς το πληρώνουμε. Η ομάδα όμως έχει δείξει ικανή και οι ποδοσφαιριστές ώστε να μείνουμε στην κατηγορία. Έχουμε πίστη μες στα αποδυτήρια, είμαστε όλοι πολύ ενωμένοι και δυνατοί, η διοίκηση, το τιμ, οι ποδοσφαιριστές κι ο κόσμος και, επαναλαμβάνω, η παραμονή θα ‘ναι μια πολύ δύσκολη διαδικασία αλλά εμείς είμαστε εδώ πέρα για να παλέψουμε μέχρι το τέλος. Έχουμε βγάλει ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα. Βγάλαμε ένα σερί αγώνων, έξω τον Ολυμπιακό, τον ΠΑΟΚ, την Τρίπολη, τον Παναθηναϊκό, τον Ατρόμητο… Είναι ένα απίστευτο σερί, έχοντας πάρα πολλά συνεχόμενα παιχνίδια και πολλές απουσίες. Για μας το πρωτάθλημα ξεκινάει σήμερα. Νιώθουμε δυνατοί, είμαστε δυνατοί κι η ομάδα θα μείνει στην κατηγορία».
 
Για τις μεταγραφές, όπου υπάρχουν σενάρια για απόκτηση δύο ποδοσφαιριστών: «Υπάρχει ένας ποδοσφαιριστής που ήρθε σήμερα το βράδυ στα Χανιά και δεν μπορώ να πω κάτι γιατί ακόμα δεν έχει περάσει από εξετάσεις και δεν υπάρχει κάτι επίσημο. Αγωνίζεται στη θέση του αριστερού επιθετικού. Από εκεί και μετά, εμείς δεν κινηθήκαμε για πολλές μεταγραφές αυτή την περίοδο, απλώς έγινε αντικατάσταση κάποιων ποδοσφαιριστών. Έχω πίστη στα παιδιά και σε αυτά που έρχονται από “πίσω”, όπως ο Αποστολόπουλος, ο Γιακουμάκης, σε όλα τα παιδιά και σε αυτούς θα στηριχθεί η ομάδα μας».

 

 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook