Τις διαδικασίες και τους όρους της συγχώνευσης του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου με την Τ Bank αναμένεται να αποφασίσουν τα διοικητικά συμβούλια των δύο τραπεζών, που συνεδριάζουν την Τρίτη.

Πρόκειται για το πρώτο βήμα του σχεδίου της κυβέρνησης για την αποχώρησή της από το ΤΤ με την πώληση του συνόλου των μετοχών που κατέχει (33% + 10% μέσω των ΕΛΤΑ), στο πλαίσιο του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων που έχει εξαγγελθεί.

Η απορρόφηση της Τ Bank κρίνεται απαραίτητη, λόγω των προβλημάτων κεφαλαιακής επάρκειας που αντιμετωπίζει, τα οποία θα επιλυθούν με αυτόν τον τρόπο χωρίς να χρειαστεί η αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου.

Με βάση τον προγραμματισμό που υπάρχει σήμερα, το ελληνικό δημόσιο θα πουλήσει το ποσοστό του στο ΤΤ προς το τέλος του 2011.

Σημειώνεται πάντως ότι ο σύλλογος εργαζομένων του ΤΤ έχει εκφράσει την πλήρη διαφωνία του στο ενδεχόμενο αποκρατικοποίησης και έχει προχωρήσει σε κινητοποιήσεις.

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε το προεδρείο του συλλόγου την περασμένη εβδομάδα, επισημάνθηκε ότι οι εργαζόμενοι θα συζητούσαν μία υπό όρους συγχώνευση με την Εθνική Τράπεζα, χωρίς όμως στο νέο σχήμα να συμμετέχει και άλλη ιδιωτική τράπεζα.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook