Με το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγικής της δραστηριότητας να προέρχεται από την περιφέρεια της Ελλάδος, η Υδρόγειος, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες γενικών ασφαλειών στη χώρα μας, αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στη συνεχή ενημέρωση και εκπαίδευση των κατά τόπους συνεργατών της.

Ο ετήσιος κύκλος των περιφερειακών συνεδρίων της εταιρείας ολοκληρώθηκε πρόσφατα, με τη διοργάνωση του «Παγκρήτιου Συνεδρίου» στα Χανιά, ενώ, μέσα στον Ιούνιο, πρόκειται να ολοκληρωθεί και το πρώτο μέρος του αναβαθμισμένου προγράμματος εκπαιδευτικών σεμιναρίων που πραγματοποιείται από τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης της εταιρείας, σε όλη την Ελλάδα.

Τα Συνέδρια της Υδρογείου κάλυψαν και εφέτος όλη την περιφέρεια της χώρας, και συγκεκριμένα τις περιοχές Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, Κεντρικής & Δυτικής Μακεδονίας, Αττικής & Νήσων Αιγαίου Πελάγους, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Κεντρικής Στερεάς, Δυτικής Ελλάδας & Πελοποννήσου και, τέλος, Κρήτης.

Οι εκδηλώσεις έδωσαν την ευκαιρία σε πάνω από 1.200 ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές – συνεργάτες της εταιρείας να ενημερωθούν από τα ανώτατα στελέχη της για την στρατηγική, την πορεία και τα πρόσφατα οικονομικά της αποτελέσματα αλλά και να παρακολουθήσουν ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις πάνω σε εξειδικευμένα θέματα άμεσου ενδιαφέροντος για την ασφαλιστική αγορά (π.χ. πρόσφατες σχετικές νομοθετικές ρυθμίσεις, Solvency II, κ.α.)

Παράλληλα, στα δύο υπερσύγχρονα εκπαιδευτικά κέντρα της εταιρείας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη καθώς και σε τοπικό επίπεδο σε όλη την Ελλάδα, πραγματοποιείται, εδώ και 6 μήνες, ένα νέο εμπλουτισμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που απευθύνεται στους συνεργάτες αλλά και τους εργαζομένους της Υδρογείου. Από την αρχή του έτους έχουν πραγματοποιηθεί 20 εκπαιδευτικά σεμινάρια, σε 10 διαφορετικές πόλεις, με συμμετοχή 480 περίπου συνεργατών. Τα θέματα καλύπτουν όλους τους κλάδους γενικών ασφαλειών, τα προϊόντα της Υδρογείου αλλά και θέματα τεχνικών πωλήσεων, εξυπηρέτησης πελατών, επικοινωνίας, κ.α.

Η ενίσχυση της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και η αναβάθμιση της εκπαιδευτικής προσέγγισης της Υδρογείου, έχουν ως βασικούς στόχους: α) την ποιοτικότερη ενημέρωση των εργαζομένων και του δικτύου της πάνω στα υπάρχοντα αλλά και νέα προϊόντα και υπηρεσίες της, β) την παροχή σε αυτούς γνωστικών εργαλείων που του επιτρέπουν να εξελιχθούν επαγγελματικά και, γ) την ανάπτυξη της παραγωγής της ιδιαίτερα στου Κλάδους Εκτός Οχημάτων.

Η «Υδρόγειος», ένας από τους δυναμικότερους και ταχύτερα αναπτυσσόμενους ελληνικούς ασφαλιστικούς ομίλους, συμπληρώνει φέτος 38 χρόνια παρουσίας στην ελληνική αγορά. Η εταιρεία συγκαταλέγεται σταθερά μεταξύ των 5 πρώτων εταιρειών γενικών ασφαλειών στην Ελλάδα, ενώ από το 2002 έχει αποκτήσει δυναμική παρουσία και στην αγορά της Κύπρου, με την ίδρυση της θυγατρικής «Υδρόγειος Ασφαλιστική Εταιρεία Κύπρου».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook