Στην Αίθουσα Ξιφασκίας του Δ.Α.Κ. της Παλιάς Ηλεκτρικής πραγματοποίησε την γιορτή για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της η Αθλητική Λέσχη Ξιφασκίας Χανίων.

Η επίσημη ενημέρωση για την εκδήλωση:

Το απόγευμα της Δευτέρας 26 Ιανουαρίου 2015 κόψαμε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα της Λέσχης για το 2015. Η μικρή γιορτή έγινε στην Αίθουσα Ξιφασκίας του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου της Παλιάς Ηλεκτρικής αμέσως μετά την προπόνηση των μικρών αθλητών του τμήματος αρχαρίων. Παραβρέθηκαν αθλητές από όλα τα τμήματα, γονείς και φίλοι αθλητών, οι προπονητές της Λέσχης κκ Ματσατσίνης και Κωνσταντινόπουλος και σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο.

Στην προσφώνηση του ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κος Ιπποκράτης Μανουδάκης,  αφού καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, ευχήθηκε σε όλους μια καλή αγωνιστική χρονιά με πολλούς αγώνες και επιτυχίες. Έκανε στη συνέχεια ένα απολογισμό της προηγούμενης χρονιάς και αναφέρθηκε στις επιτυχίες των Αθλητών και Αθλητριών στης Λέσχης που συμμετείχαν σε δεκαέξι συνολικά διοργανώσεις Περιφερειακού, Εθνικού, Ευρωπαϊκού αλλά και Παγκοσμίου επιπέδου αποκομίζοντας πλήθος μεταλλίων, διακρίσεων και εμπειριών.  Το 2014 ήταν η κατεξοχήν χρονιά του Ξίφους Ασκήσεως καθώς οι αθλήτριες του Συλλόγου κατάφεραν να κατακτήσουν 3η Ομαδική νίκη στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα των Παγκορασίδων το 2014 και δεύτερη το 2015, 2η Ατομική η Μαρκαντωνάκη και 3η Ομαδική στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νεανίδων το 2014, με δύο αθλήτριες στη δεκαεξάδα στο Παν. Πρωτ. Νέων Γυναικών (Μαρκαντωνάκη και Παπαδουλάκη) και μια στων Γυναικών (Μαρκαντωνάκη).

Για πρώτη φορά Αθλήτρια του Συλλόγου ανεβαίνει στη δεύτερη θέση της γενικής κατάταξης των Νεανίδων.  Η Μαρκαντωνάκη επίσης πήρε Ασημένιο αλλά και Χάλκινο μετάλλιο στα δύο Κύπελλα Νεανίδων αλλά και Χάλκινο επίσης Μετάλλιο στο Διεθνές Κύπελλο «Λυγκηστίς» το Σεπτέμβριο στη Φλώρινα. Αξίζει επίσης να σημειωθεί στο Ασημένιο μετάλλιο της Τσεπέτη στο Ατομικό του Παν.Πρωτ.Παγκορασίδων του 2015 . Στους Περιφερειακούς Αγώνες Κρήτης και Νήσων στο Ηράκλειο και στα Χανιά ,  στα Ανδρόγεια στο Ηράκλειο αλλά και στο KID’S CUP VOL  5 στα Χανιά οι αθλητές μας απέσπασαν πλήθος διακρίσεων και μεταλλίων. Στάθηκε ιδιαίτερα στη διοργάνωση για πρώτη φορά στα Χανιά του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ξίφους Μονομαχίας Ανδρών – Γυναικών τον περασμένο Μάιο. Η ανώτερη εθνικού επιπέδου διοργάνωση, με συμμετοχή περίπου εκατόν πενήντα αθλητών και αθλητριών, ανατέθηκε στην Α.Λ.Ξ.Χανίων από την Ελληνική Ομοσπονδία Ξιφασκίας και ήρθε σε πέρας με άρτιο τρόπο αποσπώντας τις καλύτερες κριτικές συμμετεχόντων, κριτών, παραγόντων,ι συνοδών και θεατών . Παράλληλα διοργανώθηκε και το διεθνές τουρνουά KID’S CUP VOL  5 , επτά έως δεκαεπτά ετών με περίπου εκατον σαράντα συμμετοχές σε όλα τα όπλα για αγόρια και κορίτσια με μέγα πλήθος και μέγα πάθος όπως ταιριάζει σε μια τέτοια διοργάνωση.

Το Μάρτιο του  2015 η Α.Λ.Ξ.Χανίων καλείται να διοργανώσει το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ξίφους Μονομαχίας Νέων Ανδρών – Νέων Γυναικών για πρώτη φορά στα Χανιά . Στοχεύουμε , μετά από την αποδεδειγμένη εμπειρία μας, στην οργάνωση από κάθε άποψη άρτιων αγώνων που θα συμβάλουν τα μέγιστα στη διάδοση το θεαματικού και συναρπαστικού Ολυμπιακού Αθλήματος της Ξιφασκίας, προσφέροντας θεαματικούς αγώνες υψηλού επιπέδου. 

Ευχαρίστησε ιδιαίτερα τους πολύτιμους χορηγούς και υποστηρικτές της δεκάχρονης προσπάθειάς μας με ιδιαίτερη μνεία στο Δήμο Χανίων για τη φιλοξενία του, την Περιφέρεια Κρήτης/ Αντιπεριφέρεια Χανίων για την έμπρακτη ενίσχυσή της, την ΑΝΕΚ LINES για τη χορηγία της στις μετακινήσεις μας αλλά και τους γονείς και κηδεμόνες των Αθλητών και Αθλητριών μας που χωρίς την εμπιστοσύνη τους και τη βοήθειά τους ολόκληρη η προσπάθειά μας θα ήταν κενό γράμμα.

Η τυχερή της βραδιάς ήταν η Ειρήνη Κασσάρα του Αγωνιστικού Τμήματος του Ξίφους Ασκήσεως που κέρδισε το φλουρί και το Ξίφος Ασκήσεως που το συνοδεύει. Της ευχόμαστε ολόψυχα καλή επιτυχία.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook