Σημαντική πτώση 5,5 % σημείωσε η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας το Μάιο, σε σχέση με πέρυσι, καθώς τόσο τα νοικοκυριά όσο και οι επιχειρήσεις περιορίζουν, λόγω της κρίσης, τη ζήτηση ρεύματος.

Η σημαντική πτώση του Μαΐου έχει ως αποτέλεσμα αποτέλεσμα μείωση 0,5% και στην κατανάλωση ρεύματος του πενταμήνου σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, την στιογμή που στο τετράμηνο η ζήτηση ήταν -έστω και οριακά- αυξημένη σε σχέση με το 2010.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Διαχειριστή του Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας, το Μάιο η ζήτηση από το δίκτυο διανομής (νοικοκυριά και μικρές επιχειρήσεις) ήταν μειωμένη κατά 7,1% σε σχέση με πέρυσι ενώ για τις μεγάλες βιομηχανίες, που τροφοδοτούνται από το δίκτυο υψηλής τάσης η μείωση της ζήτησης ήταν 2,5 %. Αυξημένη ήταν η κατανάλωση ενέργειας μόνο από τα λιγνιτωρυχεία της ΔΕΗ (+2 %).

Στο πεντάμηνο τα αντίστοιχα μεγέθη είναι -2,1% για το δίκτυο διανομής, +6,5% για τις μεγάλες βιομηχανίες και +2,6% για τα ορυχεία.

Στο διάστημα Ιανουαρίου – Μαΐου σημαντικά αυξημένη ήταν η παραγωγή ρεύματος από λιγνίτες (+5 %), φυσικό αέριο (+60 %) και Ανανεώσιμες Πηγές (+12,8 %) ενώ μειώθηκε κατά 98 % η παραγωγή ρεύματος από υδροηλεκτρικά (-51 % λόγω μειωμένων βροχοπτώσεων) και πετρέλαιο (-98%, χωρίς να περιλαμβάνονται τα νησιά).

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook