«Επιλογή αυτοκτονίας» χαρακτηρίζει η ΓΣΕΒΕΕ την αύξηση του ΦΠΑ στο 23% για τις επιχειρήσεις που παρέχουν υπηρεσίες εστίασης σε επιστολή της προς τον πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου.

«Το όραμα της ανάπτυξης απομακρύνεται επικίνδυνα, με τέτοια μέτρα δεν πιστεύουμε ότι θα τα καταφέρουμε» αναφέρει η Συνομοσπονδία, επαναλαμβάνοντας τη θέση της για μείωση των συντελεστών.

Η Συνομοσπονδία αναφέρει ότι η αύξηση του ΦΠΑ αφορά περίπου 140.000 επιχειρήσεις -και τις αμιγώς ξενοδοχειακές- που απασχολούν πλέον των 600.000 εργαζομένων και εκτιμά ότι το μέτρο θα αυξήσει τα λουκέτα στην αγορά και θα χαθούν δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας, «ιδιαίτερα νέων ενώ είναι μεγάλο πισωγύρισμα στο μοναδικό έως τώρα αναπτυξιακής λογικής μέτρο: αυτού της μείωσης του Φ.Π.Α. στα ξενοδοχεία».

Περίπου «το 30% των εσόδων των ξενοδοχείων αφορά υπηρεσίες εστίασης που έχουν 13% ΦΠΑ και τώρα προτείνεται να αυξηθεί στο 23%», αναφέρει η ΓΣΕΒΕΕ στην επιστολή της.

Και καταλήγει: «Οι δανειστές μας τεντώνουν το σχοινί επικίνδυνα και για τους ιδίους αλλά και την χώρα. Η κυβέρνηση πρέπει να αναζητήσει τρόπους διεξόδου. Το όραμα της ανάπτυξης απομακρύνεται επικίνδυνα. Ας μην αφεθεί να επικρατήσει όμως και το σύνδρομο του…τελικά δεν θα τα καταφέρουμε. Γιατί με τέτοια μέτρα δεν πιστεύουμε ότι θα τα καταφέρουμε».

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook