Μπορεί ο Ιταλός αξιωματούχος της ΟΥΕΦΑ Αντρέα Τραβέρσο και οι συνεργάτες του που εξειδικεύονται σε θέματα αδειοδότησης να κατέφθασαν την Τρίτη το απόγευμα στην Αθήνα για να βγάλουν από την δύσκολη θέση την ΕΠΟ για το θέμα του ΟΦΗ όμως τα πράγματα δεν φαίνεται να είναι τόσο απλά όσο θέλει να τα παρουσιάσει η Ομοσπονδία. 
Και αυτό γιατί μπορεί η ΕΠΟ να έχει διαρρεύσει την είδηση ότι μέχρι την Παρασκευή οι τρεις αξιωματούχοι της ΟΥΕΦΑ θα έχουν βγάλει το συμπέρασμα τους για τους φακέλους του ΟΦΗ , των Τρικάλων και του Ηρακλή σε τρίτο βαθμό και θα αποφασίσουν για το αν θα πρέπει να λάβουν αδειοδότηση η όχι από την άλλη όμως η κατάσταση είναι αρκετά μπερδεμένη. 
Πρώτον η κίνηση της ΕΠΟ να φέρει τρεις αξιωματούχους από την ΟΥΕΦΑ για να ελέγξουν τους φακέλους των ομάδων δεν προβλέπεται πουθενά από τον κανονισμό αδειοδότησης που έχει θεσπίσει η ΕΠΟ βάση των κριτηρίων της ΟΥΕΦΑ και τον έχουν συνυπογράψει και όλες οι ομάδες της Super League και της Football League. 
Με λίγα λόγια η ΟΥΕΦΑ δύσκολα μπορεί να πάρει το τελικό αποτέλεσμα για τους φακέλους του ΟΦΗ , των Τρικάλων και του Ηρακλή παρά το γεγονός ότι αυτή δίνει το τελικό ο.κ για τις αδειοδοτήσεις γιατί με την κίνηση αυτή θα παραβιάζει τον κανονισμό αδειοδότησης που ισχύει στην Ελλάδα για τις ομάδες της Super League και της Football League και αναφέρει ρητά και κατηγορηματικά ότι οι βαθμοί εξέτασης ενός φακέλου είναι δύο. 
Ο ΟΦΗ επαναλαμβάνουμε ότι με την προσωρινή διαταγή που έχει κερδίσει στο Εφετείο Αθηνών ουσιαστικά δικαιώνεται έστω και σε πρώτο βαθμό στο αίτημα του για επαναψηλάφηση του φακέλου του από την Δευτεροβάθμια Επιτροπή της ΕΠΟ υπό την σωστή της σύνθεση όμως και χωρίς μέσα σε αυτήν τον Δημήτρη Σμαϊλη αλλά το αναπληρωματικό μέλος που τον αντικαθιστά. 
Επισημαίνουμε επίσης ότι η νομική υπηρεσία της ΠΑΕ αλλά και ο Σύλλογος Μετόχων του ΟΦΗ ήδη έχουν αποστείλει επιστολή στην FIFA , την ΟΥΕΦΑ και το CAS όπου και εξηγούν τις ενέργειες που έχουν κάνει και τους λόγους που τους ανάγκασαν να προσφύγουν στα πολιτικά δικαστήρια για να βρουν το δίκιο τους στο θέμα της αδειοδότησης. 
Προφανώς λοιπόν η ΟΥΕΦΑ είναι ήδη ενήμερη για τις ενέργειες της ΠΑΕ ΟΦΗ και το θέμα είναι το κατά πόσο θα εξετάσουν η όχι την σωστή η μη σύνθεση της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής και τις καταγγελίες τόσο του ΟΦΗ όσο και του Ηρακλή για την παράνομη συμμετοχή του κ. Σμαϊλη σε αυτή. 
Μέχρι και την Τρίτη το βράδυ οι διοικούντες την ΠΑΕ ΟΦΗ δεν είχαν καμία τηλεφωνική ειδοποίηση για τις προθέσεις της ΕΠΟ να ελέγξει τον φάκελο της ομάδας η ΟΥΕΦΑ και αυτό είναι κάτι που έχει προκαλέσει έντονη δυσαρέσκεια στις τάξεις της κρητικής ομάδας καθώς πολλοί είναι αυτοί που θεωρούν ότι και αυτή η κίνηση της ΕΠΟ κρύβει κάτι πονηρό από πίσω της. 

Αναμένονται εξελίξεις την Παρασκευή 

Την Τρίτη έγινε ένα άτυπο συμβούλιο ανάμεσα σε μέλη της ΕΠΟ παρουσία του Σοφοκλή Πιλάβιου και στο τραπέζι των συζητήσεων έπεσε η πρόταση να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία των πλέι οφ χωρίς τον ΟΦΗ όμως αυτή η πρόταση φαίνεται πως έπεσε στο κενό καθώς η κρητική ομάδα έχει δικαιωθεί έστω και προσωρινά στο Εφετείο Αθηνών και η όποια παράβλεψη δικαστικής απόφασης μπορεί να επισύρει σοβαρές ποινικές κυρώσεις στην ίδια την ΕΠΟ και προσωπικά στον Σοφοκλή Πιλάβιο. 

Άλλωστε όποια κίνηση αποβολής του ΟΦΗ από το πρωτάθλημα σύμφωνα με την νομική υπηρεσία της κρητικής ΠΑΕ μετά την δικαίωση του ΟΦΗ από το Εφετείο Αθηνών αποτελεί κακουργηματική πράξη βάση του ποινικού κώδικά. Την Παρασκευή 17 Ιουλίου θα γίνει ένα νέο άτυπο διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΟ (υπενθυμίζουμε ότι επίσημα η Ομοσπονδία έχει αναστείλει κάθε λειτουργία της μέχρι νεοτέρας) στο οποίο όλα δείχνουν ότι θα παρθούν οι τελικές αποφάσεις για το τι θα γίνει στο θέμα των αδειοδοτήσεων. 

Φουντώνει το σενάριο για αναδιάρθρωση 

Την ίδια ώρα πάντως που η ΕΠΟ έχει φέρει ανθρώπους από την ΟΥΕΦΑ να ελέγξουν τους φακέλους ολοένα και πιο έντονα ακούγεται στην ποδοσφαιρική πιάτσα το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης της Σούπερ Λίγκα με την αύξηση των ομάδων από 16 σε 18. Βάση αυτού του σχεδίου το οποίο προωθούν αρκετές ποδοσφαιρικές Ενώσεις της χώρας και είναι έτοιμες να το προτείνουν στην ΕΠΟ η Σούπερ Λίγκα τη νέα σεζόν θα αποτελείται από 18 ομάδες.

Αυτή την στιγμή έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση οι ομάδες στη Σούπερ Λίγκα είναι 15 με την πτώση του Ηρακλή, της Λάρισας και του Πανσερραϊκού και την άνοδο του ΠΑΣ Γιάννινα και του Παναιτωλικού από την Football League. Κατά συνέπεια λοιπόν μένουν τρεις θέσεις ανοικτές για να ολοκληρωθεί η 18αδα τις οποίες βάσει και του ΚΑΠ θα πρέπει να πάρουν ομάδες από την Football League. Δηλαδή ο 3ος , ο 4ος και ο 5ος της τελικής κατάταξης του πρωταθλήματος.

Και αυτό γιατί στο συγκεκριμένο σχέδιο προτείνεται να μην ισχύσουν οι αδειοδοτήσεις για τις ομάδες της Football League φέτος. Αν τώρα η ΕΠΟ αποφασίσει να κάνει τα πλέι οφ οι τρεις από τις τέσσερεις ομάδες που θα συμμετέχουν στα πλέι οφ θα πρέπει να ανέβουν στην Σούπερ Λίγκα για να συμπληρωθεί ο αριθμός των 18 ομάδων στη μεγάλη κατηγορία. 

Για να γίνει αναδιάρθρωση και να ισχύσει άμεσα πάντως θα πρέπει αυτό να αποφασιστεί μέσα από την διαδικασία έκτακτης γενικής συνέλευσης από την ΕΠΟ την οποία θα πρέπει να συγκαλέσει η ίδια η Ομοσπονδία. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook