Τελευταία ενημέρωση 13:50

Ρολά κατέβασε σήμερα ολόκληρη η Κρήτη από την 48ωρη απεργία που κύρηξε ΓΣΕΕ ΑΔΕΔΥ και συνδικαλιστικά σωματεία. Στην Κρήτη τα εργατικά κέντρα και τα νομαρχιακά παραρτήματα της ΑΔΕΔΥ έχουν προκηρύξει 48ωρη απεργία.

Μαζικότατες συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν έξω από το Εργατικό Κέντρο του Ηρακλείου, στην πλατεία της Δημοτικής αγοράς Χανίων (με το ΠΑΜΕ να πραγματοποιεί ξεχωριστή συγκέντρωση στην πλατεία 1866) και στην πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη στο Ρέθυμνο. 

\”Αγανακτισμένοι\” του Ηρακλείου και άλλοι διαδηλωτές έσπασαν την πόρτα του κτιρίου της Περιφέρειας Κρήτης και μπήκαν μέσα κάνοντας κατάληψη, προκειμένου, όπως είπαν, να πραγματοποιήσουν ειρηνικά συνέλευση για τις περαιτέρω ενέργειες. 

Επίσης ομάδα αντεξουσιαστών κατέλαβε για λίγες ώρες το πολιτικό γραφείο του υφυπ.Εργασίας και βουλευτή Ηρακλείου Βασίλη Κεγκέρογλου.

\"\"   \"\"

 Στα Χανιά το απεργιακό συλλαλητήριο στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς είχε επίσης πολύ μεγάλη συμμετοχή ενώ μετά απο πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, οι διαδηλωτές πήγαν στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων όπου συναντήθηκαν με τον αντιπεριφερειάρχη κ.Απόστολο Βουλγαράκη.

\"\"   \"\"

Αμέσως μετά οι διαδηλωτές προχώρησαν σε κατάληψη του κτιρίου, ενώ οι \”Αγανακτισμένοι\” των Χανίων αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν τη γενική τους συνέλευση στην Αντιπεριφέρεια.

\"\"   \"\"

Ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης 

\”Η αβεβαιότητα αδρανοποιεί κάθε σχεδιασμό για το μέλλον…
Αναστέλλει προγραμματισμούς…
Συρρικνώνει όνειρα…
Περιορίζει τις επιδιώξεις…

«Η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης «Κρητών Εμπόριο» πιστεύει ότι η χώρα χρειάζεται να ανακτήσει την εμπιστοσύνη της, όχι μόνο στις αγορές όπου και καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια, αλλά και την εμπιστοσύνη της απέναντι στους πολίτες της.
Να διώξει τον φόβο της αβεβαιότητας από τις ψυχές των νέων ανθρώπων, να εμπνεύσει ασφάλεια στους συνταξιούχους και να δώσει σχέδιο και προοπτική στις ενεργείς ομάδες του πληθυσμού »

Στις κινητοποιήσεις της Τετάρτης 15 Ιουνίου 2011 όπου και προτείναμε την συμμετοχή όλων των Εμπορικών Συλλόγων της Κρήτης, τα ποσοστά συμμετοχής στην Περιφέρεια της Κρήτης και ανά Νομό ήταν:

– Noμός Ηρακλείου: 3ωρο κλείσιμο των καταστημάτων (12:00 – 15:00) σε ποσοστό 80%
– Noμός Χανίων: Είχει αποφασισθεί ολοήμερο κλείσιμο των καταστημάτων  αλλά τηρήθηκε μέχρι τις 12:00 πμ, σε ποσοστό 90%
– Noμός Ρεθύμνου: 3ωρο κλείσιμο (08:00 – 11:00) σε ποσοστό 70%
– Noμός Λασιθίου: 3ωρο κλείσιμο σε ποσοστό 50%

Η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης, εκφράζει την ιδιαίτερη ικανοποίηση της για την δυναμική συμμετοχή του Κρητικού Εμπορίου στις σημερινές κινητοποιήσεις και δηλώνει την αποφασιστικότητα της, να συνεχίσει να αγωνίζεται για την διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων του εμπορικού κόσμου, στην επόμενη κρίσιμη περίοδο.\”

Flashnews.gr 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook