Στο τραπέζι του υπουργικού συμβουλίου μπαίνουν το μεσημέρι τα νέα, άγρια μέτρα λιτότητας, προκειμένου να «κλειδώσουν» τα όρια επιβολής, οι συντελεστές και οι τυχόν εξαιρέσεις για το νέο κεφαλικό φόρο, τα νέα τεκμήρια, τις αυξήσεις ΦΠΑ και ειδικών φόρων, τις περικοπές συντάξεων, επιδομάτων και φοροαπαλλαγών κλπ.

Νωρίτερα θα έχει προηγηθεί , σύμφωνα με πληροφορίες, νέα συνεδρίαση του ΚΤΕ Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ, με φόντο τις δραματικές εξελίξεις με επίκεντρο τις παραιτήσεις Λιάνη και Κοτσακά καθώς και τις δηλώσεις Αθανασιάδη για το “όχι” στο Μεσοπρόθεσμο.
Την ίδια ώρα όμως που κυβέρνηση και Γιώργος Παπακωνσταντίνου φέρνουν προς ψήφιση στη Βουλή το \”μεσοπρόθεσμο\” πρόγραμμα, από την πίσω πόρτα… ακυρώνουν το \”Μνημόνιο Νο.1\” που ψηφίστηκε πέρυσι και υποτίθεται πως ήδη εφαρμόζεται.

Δεν καταργούν βεβαίως κάποια άδικα χαράτσια ή τις περικοπές σε μισθωτούς και συνταξιούχους, αλλά παίρνουν πίσω την απελευθέρωση των επαγγελμάτων Υγείας –παρότι σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών στη Βουλή «τα κλειστά επαγγέλματα έχουν ήδη ανοίξει»!

Αιτία; Ότι το ελληνικό Κράτος και οι υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας δεν προλάβαιναν ως τώρα να εκδώσουν τα σχετικά Προεδρικά Διατάγματα, που προβλέπει το Μνημόνιο!

Αν και οξύμωρο, την ίδια μέρα που –όπως διαβεβαίωνε ο υπουργός Οικονομικών τους ευρωπαίους ομολόγους του χθες στις Βρυξέλλες- τα μέλη της κυβέρνησης πρέπει να εξειδικεύσουν τα νέα μέτρα άγρια λιτότητας και τους \”εφαρμοστικούς νόμους\” του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, στη Βουλή ξεκινά η συζήτηση του νομοσχεδίου για τις μεταμοσχεύσεις, στο οποίο όμως έχει ενταχθεί και τροπολογία, η οποία αναβάλει για έξι μήνες την απελευθέρωση του τομέα της Υγείας!

Μεταθέτει δηλαδή για το 2012 το άνοιγμα των επαγγελμάτων σε γιατρούς, οδοντιάτρους, διαγνωστικά κέντρα κλπ.

Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα, έχει ήδη σταλεί και έγγραφη διαμαρτυρία για το θέμα στην Τρόικα, από επενδυτικά κεφάλαια του εξωτερικού.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook