Στους 19 ανέρχονται οι νεκροί από τη συμπλοκή κρατουμένων σε μια φυλακή της Πολιτείας Μιράντα, στη βόρεια Βενεζουέλα, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών και Δικαιοσύνης της χώρας, Τάρεκ Ελ Αϊσάμι.
Σύμφωνα με τον υπουργό, από τη συμπλοκή που έγινε στη φυλακή Ελ Ροντέο σκοτώθηκαν 19 κρατούμενοι και άλλοι 20 τραυματίστηκαν. Πρόκειται για τις χειρότερες συγκρούσεις που έχουν σημειωθεί σε φυλακή της Βενεζουέλας από το 1999, όταν 27 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε παρόμοιες συμπλοκές.
Τα θύματα ωστόσο μπορεί να αυξηθούν αφού μάρτυρες είπαν ότι εξακολουθούν να ακούν πυροβολισμούς και εκρήξεις μέσα από τη φυλακή Ελ Ροντέο.
Ο υπουργός δεν διευκρίνισε αν οι αρχές έχουν καταφέρει να επαναφέρουν την τάξη μέσα στη φυλακή. Στην είσοδο του κτιρίου συνωστίζονται δεκάδες συγγενείς και φίλοι των κρατούμενων, προσπαθώντας να πληροφορηθούν την τύχη των οικείων τους.
Ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Φυλακών της Βενεζουέλας, Ουμπέρτο Πράδο, στο Ελ Ροντέο κρατούνται περισσότερα από 3.600 άτομα ενώ θεωρητικά η φυλακή έχει χωρητικότητα 750 ατόμων. Κάθε χρόνο στη Βενεζουέλα πεθαίνουν μέσα στις φυλακές περίπου 300 κρατούμενοι από βίαια επεισόδια και εξαιτίας των κακών συνθηκών κράτησης. Πρόσφατα ο πρόεδρος Ούγκο Τσάβες ανακοίνωσε ότι θα ιδρύσει ένα υπουργείο με προϋπολογισμό 70 εκατομμυρίων ευρώ και στόχο να βελτιώσει και να \”εξανθρωπίσει\” το σωφρονιστικό σύστημα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook