Το ΠΑΣΟΚ στηρίζει την κίνηση των πολιτών που προωθούν την ιδέα της προτίμησης ελληνικών προϊόντων. Μια καμπάνια που δεν αφήνει αδιάφορη ουτε την κυβέρνηση. Σήμερα, Πέμπτη, το προεδρείο του «Κινήματος Πολιτών – Καταναλώνουμε ό,τι παράγουμε» συναντήθηκε με τον Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Καρχιμάκης.

Σε δηλώσεις του αμέσως μετά την συνάντηση ο κ. Καρχιμάκης δήλωσε: «Όπως τόνισα και μετά τη συνάντηση που είχα προχθές με τους εκπροσώπους των Συνδέσμων Εξαγωγέων, το ΠΑΣΟΚ στηρίζει κάθε προσπάθεια που καταβάλλουν οι συλλογικοί φορείς, αλλά και μεμονωμένες πρωτοβουλίες πολιτών, για τη δημιουργία μιας εθνικής καταναλωτικής συνείδησης, έτσι ώστε να συμβάλει κάθε πολίτης συνειδητά στη στήριξη των ελληνικών επιχειρήσεων και στην ενδυνάμωση της ελληνικής οικονομίας.

Το «Κίνημα Πολιτών», που είναι σήμερα μαζί μας, «Καταναλώνουμε ό,τι παράγουμε», είναι ένα από τα κινήματα πολιτών που υπάρχουν σε όλο τον κόσμο και ζητούν κάτι που φαίνεται αυτονόητο, αλλά δεν είναι: να στηρίξουμε τα προϊόντα του τόπου μας, τις δικές μας επιχειρήσεις, τις θέσεις εργασίας, την τοπική παραγωγή, την τοπική οικονομία.

Σε αυτές τις πρωτοβουλίες, το ΠΑΣΟΚ θέλει πραγματικά να δώσει κινηματικά χαρακτηριστικά, γιατί όλες αυτές οι πρωτοβουλίες πολιτών, από όλο το πολιτικό φάσμα, από όλους τους κοινωνικούς χώρους, μπορούν να οδηγήσουν στη δημιουργία μιας νέας εθνικής καταναλωτικής συνείδησης, στη λογική του «καταναλώνουμε ό,τι παράγουμε».

Και βεβαίως, αυτή είναι η λογική της διεξόδου από την κρίση. Είναι η λογική της διεύρυνσης της παραγωγικής βάσης της χώρας. Είναι αυτό που ο Γιώργος Παπανδρέου τονίζει καθημερινά, σε όλες του τις παρεμβάσεις, ότι μπορούμε να βγούμε από την κρίση, χωρίς δάνειες δυνάμεις, αλλά με τις δικές μας δυνάμεις.

Αυτή τη λογική είχε σήμερα και η συνάντησή μου με το «Κίνημα Πολιτών – Καταναλώνουμε ό,τι παράγουμε», να δώσουμε πραγματικά έμφαση και να αναδείξουμε όλη αυτή την προσπάθεια. Μια προσπάθεια, που θα στηριχθεί στον καθένα ξεχωριστά και σε όλους τους Έλληνες μαζί, σε μία προοπτική να απορροφήσουμε τα δικά μας προϊόντα και να δημιουργήσουμε όλες εκείνες τις προϋποθέσεις διεξόδου από την κρίση, που περνάει η Ελλάδα σήμερα.

Και αυτό, με τη συνεργασία όλων μας, δημιουργώντας κινήματα και κινηματικές λογικές, θα το κάνουμε πράξη. Θα τα καταφέρουμε».

Αμέσως μετά μίλησαν η Πρόεδρος του Κινήματος Πολιτών και πρώην Υπερνομάρχης Κωνσταντίνα Μπέη, ο Γενικός Γραμματέας και πρώην Πρύτανης του ΕΜΠ Κωνσταντίνος Μουτζούρης και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Προώθησης της Ελληνικής Γαστρονομίας και Διατροφής (ΕΣΤΙΑ), Γεώργιος Καββαθάς.

Κωνσταντίνα Μπέη: Μία ομάδα ανθρώπων, προβεβλημένων στελεχών και όχι μόνο, πήραμε την πρωτοβουλία να δημιουργήσουμε αυτό το Κίνημα, με τη λογική «ντύνομαι, τρώω, κάνω τουρισμό ελληνικά – καταναλώνουμε ό,τι παράγουμε», σε μία εποχή κρίσης. Αυτή η κρίση και η απαξία, πολλές φορές, που υπάρχει στη χώρα μας, έχει δημιουργήσει ένα πρόβλημα σε όλους μας και, κυρίως, στο μέσο Έλληνα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook