Αυτή η υπόθεση έχει από όλα. Έχει την κωµική της πλευρά: ένα ολόκληρο κόµµα, ο ίδιος ο πρόεδρος των ΗΠΑ, ζητούν από έναν βουλευτή που τους ντρόπιασε να παραιτηθεί, αλλά δεν έχουν τρόπους να κάµψουντην πεισµατική του άρνηση, µένουν απλώς να παρακολουθούν κάθε δυο - τρεις ηµέρες και νέες φωτογραφίες του προικισµένου καβάλου του να αποκαλύπτονται στο Ιντερνετ.

 Έχει την πολιτική της πλευρά: το σκάνδαλο Γουίνερ – όπου Αντονι Γουίνερ ο παντρεµένος ∆ηµοκρατικός βουλευτής που παραδέχθηκε την περασµένη ∆ευτέρα πως έλεγε ψέµατα όταν διέψευδε επί εβδοµάδες µε τον πλέον κατηγορηµατικό τρόπο ότι έστελνε µέσω twitter και facebook ανάρµοστες φωτογραφίες του σε γυναίκες που είχε γνωρίσει ηλεκτρονικά – φέρνει σε δύσκολη θέση το ∆ηµοκρατικό Κόµµα και το εκθέτει σε αντίπαλα πυρά σε µια κρίσιµη περίοδο, µε την προεκλογική εκστρατεία για το 2012 να έχει ήδη ξεκινήσει.

  Έχει, τέλος, και την ανθρώπινη πλευρά της: τη σύζυγο του Γουίνερ,τη Χιούµα Αµπεντιν, αυτή που η Χίλαρι Κλίντον αποκαλεί «δεύτερη κόρη της». Η 35χρονη Αµπεντιν γεννήθηκε στο Μίσιγκαν από γονείς πακιστανικής και ινδικής καταγωγής, µεγάλωσε στη ΣαουδικήΑραβία, είναιµουσουλµάνα και µιλά άψογα αραβικά. Πρωτογνωρίστηκε µε τον Μπιλ και τη Χίλαρι Κλίντον στα µέσα της δεκαετίας του1990 ως εκπαιδευόµενη στον ΛευκόΟίκο – που σηµαίνει ότι παρακολούθησε εκ των έσω το σκάνδαλο Λιουίνσκικαι τα όσα ακολούθησαν.

Η ίδια ακολούθησε τη Χίλαριστη Γερουσία, κατόπιν στην εκστρατεία για τις προεδρικές εκλογές του2008 κι έπειτα στο Στέιτ Ντιπάρτµεντ.Ο επίσηµος τίτλος της είναι «αναπληρώτρια προσωπάρχης». Στην πραγµατικότητα, όµως, χαρακτηρίζεται η πιο έµπιστη συνεργάτις της – τόσο στενή είναι ησχέση τους πουκάποιοι είχαν κυκλοφορήσει παλαιότερα τη φήµη πως διατηρούν λεσβιακή σχέση. Ηταν σε κάθε περίπτωση ο Μπιλ Κλίντον εκείνος που πάντρεψε την Αµπεντιν πριν από 11 µήνες µε τον Γουίνερ.

Η εκδίκηση της συζύγου µε συνταγή... Χίλαρι


Η Αµπεντιν δεν ήταν παρούσα στο πλευρό του συζύγου της όταν αυτός έκανε τη δηµόσια οµολογία του. Αναχώρησε όπως ήταν προγραµµατισµένο µαζί µε την Κλίντον την περασµένη Τετάρτη για επταήµερη περιοδεία στη Μέση Ανατολή και την Αφρική. Επρόκειτο να επιστρέψουν χθες στην Ουάσιγκτον και όλοι περιµένουν µε αγωνία ένα σχόλιό της. Πληροφορίες τη θέλουν να είναι «περισσότερο στενοχωρηµένη παρά θυµωµένη». Οι ίδιες πληροφορίες θέλουν όµως έξαλλη τη Χίλαρι, τόσο µε τον «ηλίθιο τρόπο» πουεπεχείρησε να συγκαλύψει τηνυπόθεση ο Γουίνερ όσο και µε τον «εξευτελισµό» που υπέστη εξαιτίας του η στενή της φίλη και συνεργάτις.

«Κάθε δημοσιότητα είναι καλή δηµοσιότητα. Κράτα το κεφάλι ψηλά. Αφηνε καµιά φορά το χείλος σου να τρέµει, αλλά µην τον χωρίσεις. ∆ες αν θα επιβιώσει. Κι έπειτα, άσ’ τον να κουβαλάει την τσάντα σου και να στέκεται πίσω σου καθώς εσύ θα διεκδικείς τη θέση που ονειρευόταν, τη δηµαρχία της Νέας Υόρκης». Το πιθανότερο είναι πως η Χίλαρι Κλίντον δεν είπε ποτέ αυτά ακριβώς τα λόγια στη Χιούµα Αµπεντιν, κι ας επιµένει σχετικά η συντηρητική ιστοσελίδα WorldNetDaily, που «προβλέπει» πως η Αµπεντιν θα εκδικηθεί τον Γουίνερ περίπου όπως και η Χίλαρι εκδικήθηκε τον Μπιλ.

Σύσσωµη η ηγεσία του ∆ηµοκρατικού Κόµµατος αξιώνει την παραίτηση του 46χρονου βουλευτή της Νέας Υόρκης. Ο ίδιος αρνείται, επί του παρόντος έχει πάρει 15ήµερη άδεια «για θεραπεία». Το µόνο βέβαιο είναι πως το όνειρο του Αντονι Γουίνερ να διαδεχθεί το 2013 τον Μάικλ Μπλούµπεργκ στη δηµαρχία της Νέας Υόρκης γκρεµίστηκε – ενδεχοµένως αυτό να ωφελήσει τον ηθοποιό Αλεκ Μπόλντουιν που έχει αφήσει να εννοηθεί ότι ίσως θέσει υποψηφιότητα.

tanea