\”Θύελλα\” αντιδράσεων έχει προκαλέσει το «Κλαμπ των Υπάκουων Γυναικών» στη Μαλαισία, το οποίο πρεσβεύει ότι το μυστικό για έναν ευτυχισμένο γάμο είναι η υπακοή στον σύζυγο και η σεξουαλική του ικανοποίηση και μάλιστα στο πλαίσιο που ορίζει το Κοράνι. Το υπουργείο της χώρας δήλωσε ότι οι δραστηριότητες της ομάδας που ευθύνονται για την ίδρυση του κλαμπ – οι οποίοι προ διετίας είχαν ιδρύσει και ένα κλαμπ πολυγαμίας – δίνουν στο Ισλάμ, αλλά και στην Μαλαισία που θεωρείται μετριοπαθής μουσουλμανική χώρα κακό όνομα.

Το «Κλαμπ των Υπάκουων Γυναικών» μετρά ήδη περισσότερες από 800 γυναίκες – μέλη. Οι ιδρυτές του ισχυρίζονται ότι μπορούν να θεραπεύσουν κοινωνικές «ασθένειες», όπως η πορνεία, η ενδοοικογενειακή βία και το διαζύγιο αν οι γυναίκες είναι πειθήνιες και, μεταξύ άλλων, «καλύτερες στο κρεβάτι από μια πόρνη πρώτης τάξεως».

Πολιτικοί και ακτιβιστές έχουν χαρακτηρίσει επιστροφή στον Μεσαίωνα και προσβολή τόσο των γυναικών όσο και των αντρών τις ιδέες του συγκεκριμένου κλαμπ, και παρόλο που μοιάζει αδύνατο να κερδίσει πολλούς οπαδούς στην μάλλον προοδευτική Μαλαισία, οι φόβοι μήπως η περιθωριακή οργάνωση ξεφύγει από τον έλεγχο συνεχίζουν να υφίστανται.

«Δυστυχώς, ακόμα και σήμερα, υπάρχουν αρκετές μουσουλμάνες που αγνοούν τα δικαιώματα τους ή εμποδίζονται από την κουλτούρα τους να τα εξασκήσουν στο έπακρο», λέει η υπουργός Γυναικείων Υποθέσεων Σαχριζάτ Αμπντούλ Τζαλίλ.

Όμως παρά το συντηρητικά ισλαμικό υπόβαθρό του κλαμπ, ένας από τους ιδρυτές του, η Ροχαγιάχ Μοχάμαντ μιλάει ανοιχτά για τα πλεονεκτήματα της συζυγικής ερωτικής ζωής. «Το σεξ είναι ταμπού στην ασιατική κοινωνία. Το αγνοούμε στους γάμους μας, αλλά όλα στο σεξ καταλήγουν. Μια καλή σύζυγος είναι μια καλή εργάτρια του σεξ για τον άντρα της. Που είναι λοιπόν το κακό να είναι μια γυναίκα \”πόρνη\” αποκλειστικά… για τον σύζυγό της; Έτσι, προστατεύεται ο θεσμός της οικογένειας, ώστε οι άντρες να μην ξενοκοιτάνε και μην παραφέρονται.», λέει.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook