Το Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Κρήτης αναγορεύει τον Καθηγητή David Κhayat σε Επίτιμο Διδάκτορα την Πέμπτη και ώρα 7 το απόγευμα στο Αμφιθέατρο Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος.

Η αναγόρευση του τιμώμενου θα γίνει από τον Aντιπρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης, Καθηγητή Ιωσήφ Παπαματθαιάκη.

Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα του τιμώμενου:
O David Khayat είναι σήμερα Professeur d’ Oncologie Medicale στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Paris VI (Γαλλία) και Διευθυντής του Service d’ Oncologie Medicale στο Νοσοκομείο Pitie-Salpetriere, (Paris, Γαλλία). Ο Καθηγητής D. Khayat, είναι ιδρυτής του Institut National du Cancer (INCA) της Γαλλίας και διετέλεσε Πρόεδρος του INCA από το 2004-2006. Υπήρξε, επίσης, Πρόεδρος του Συμβουλίου του Fondation Belge du Cancer (2006-2008), για σειρά ετών υπήρξε μέλος του Board of Directors της European Society of Medical Oncology (ESMO), ενώ συμμετέχει σε Εθνικές Επιτροπές Ερεύνας για τον Καρκίνο διαφόρων χωρών της Ευρώπης σαν εξωτερικός expert.

Ο David Khayat είναι Associate Editor στο Journal of Clinical Oncology, το οποίο είναι το επίσημο περιοδικό της American Society of Clinical Oncology (ASCO) και αποτελεί το κυριότερο ογκολογικό περιοδικό διεθνώς. Επίσης, είναι Associate Editor στο, επίσης, σημαντικό περιοδικό Cancer, και αποτελεί μέλος του Editorial Board περισσοτέρων των 10 διεθνών ογκολογικών περιοδικών στην Αμερική και την Ευρώπη.
Συμμετέχει σε Επιτροπές Υψηλού Επιπέδου και ενδεικτικά αναφέρονται: Prix Epidauz de la Recherche en Medicine et Ecologie; ASCO’ s International Affaies Committee (2000-2001), Conseil d’ Administration de l’ INSERM (2002-2006), Commission Interiministerielle Bilaterale Franco-Israelienne de “Haut Niveau” (2002-2006), Cancer Education Committee (ASCO, 2004-2007), Honorary President of NCI (2006), IARC Cancer Control (WHO, 2008). Έχει συγγράψει περισσότερα από 360 άρθρα, 81 βιβλία και δεκάδες κεφάλαια σε βιβλία.

Έχει σημαντική συμβολή στην θεραπεία του μελανώματος, του μη-μικροκυτταρικού καρκίνου του πνεύμονος και του μαστού. Οι μελέτες του στις παθήσεις αυτές έχουν βελτιώσει σημαντικά τόσο την θεραπευτική αντιμετώπιση των νόσων αυτών από πλευράς επιβίωσης όσο και από πλευράς ποιότητας ζωής των ασθενών. Η συμβολή του στην έρευνα για την αντιμετώπιση του καρκίνου τον καθιστούν ένα εκ των πρωτοπόρων παγκοσμίως.