Μία προσέγγιση στα αίτια της οικονομικής κρίσης, έκανε ο πρώην υπουργός Απόστολος Φωτιάδης σε κείμενό του. Μιλά για τέλος εποχής και για την επιρροή της Δύσης στην άσκηση πολιτικής της χώρας
\”Στην πραγματικότητα, η Ελλάδα είναι ένα πλυντήριο. Παίρνει χρήμα από την τρόικα για να αποπληρώσει χρεόγραφα που βρίσκονται στα χέρια τραπεζιτών και άλλων επενδυτών. Παίρνει δημόσιο χρήμα δηλαδή και το κάνει ιδιωτικό, αλλιώς αυξάνει τη ρευστότητα στις αγορές, ενώ το χρηματοπιστωτικό σύστημα ασφαλίζεται από ένα ενδεχόμενο ντόμινο που η κατάρρευση της οικονομίας της θα μπορούσε να προκαλέσει\”.
Με αυτά τα λόγια, ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Απόστολος Φωτιάδης περιγράφει σε κείμενό που δημοσιεύεται στο tvxs.gr, την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, ενώ δεν παραλείπει να παρουσιάσει εναλλακτικά σενάρια για την επιβίωση της ελληνικής οικονομίας.
Και συνεχίζει ότι \”η ελληνική κυβέρνηση δεν λύνει το πρόβλημα του χρέους, για το οποίο παίρνει τα δάνεια της τρόικας.
Εάν το Μεσοπρόθεσμο επιβιώσει, θα εκποιήσει μεγάλος μέρος του δημοσίου τομέα για να καλύψει το υπόλοιπο χρέος που περισσεύει από τα δάνεια, ενώ ιδιώτες κάτοχοι ομολόγων, βλέπε ελληνικές τράπεζες, θα συμβάλλουν στο δανεισμό. Με λίγα λόγια θα βάζει και μέρος των χρημάτων μόνη της για να λειτουργήσει το πλυντήριο, ενώ το πραγματικό της πρόβλημα δεν θα λυθεί\”.
Σε άλλο σημείο, ο κ. Φωτιάδης επισημαίνει ότι η χώρα έχει περιέλθει σε αυτή την τραγική κατάσταση, εξαιτίας της δυτικής κυριαρχίας που ανέκαθεν είχε επιρροή στην πολιτική του τόπου.
Χαρακτηριστικά αναφέρει:
\”Υπάρχει μια μικρή, πικρή αλήθεια στην εν εξέλιξη ιστορία της Ελλάδας αυτό το καιρό. Μια αλήθεια που αρνούνται να εισαγάγουν οι ευρω-ερωτευμένοι οριενταλιστές κήρυκες του κυρίαρχου λόγου. Η χώρα, θεσμικά, ήταν πάντα ένα εργαλείο στα χέρια της δυτικής κυριαρχίας.
Κοινωνικά δεν ήταν πάντα, γι\’ αυτό έχει υποστεί εμφυλίους, βασιλιάδες, εθνικές καταστροφές, και δικτατορία. Εάν αυτή η βασική αρχή έμπαινε στη εξίσωση, κάποιοι από τους φωστήρες της δημόσιας σφαίρας θα μας είχαν πει ότι η Ελλάδα μπήκε στην Ευρωπαϊκή οικογένεια στις αρχές του 80, όχι γιατί την έβαλε ο Καραμανλής.
Μπήκε γιατί μετά τη δικτατορία των συνταγματαρχών και ενώ υφίσταται ακόμη ο Ψυχρός Πόλεμος αυτός ήταν ο ασφαλέστερος συσχετισμός για να μην ξεφύγει από τον έλεγχο τους. Το αλλήθωρο πιόνι (που κατά καιρούς άκουγε ανατολίτικα φαντάσματα να μιλούν στο υποσυνείδητο του) δεν ξεστράτισε, αντίθετα χρηματοδοτήθηκε αδρά για την υψηλή πιστότητα που επέδειξε τα χρόνια που ακολούθησαν\”.
tvxs.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook