Η επιδημία από το βακτήριο EHEC προκάλεσε άλλο ένα θάνατο στη Γερμανία, ανακοίνωσαν οι αρχές, ανεβάζοντας σε 38 το συνολικό αριθμό των νεκρών στην Ευρώπη, οι 37 από τους οποίους στη Γερμανία και 1 στη Σουηδία.

Νέο θύμα της επιδημίας είναι μια 90χρονη, η οποία υπέκυψε το τελευταίο 24ωρο στο Αμβούργο, στη βόρεια Γερμανία, ανακοίνωσαν οι αρχές της πόλης.

Επίσης καταγράφηκαν 15 νέα κρούσματα ασθενών του EHEC ή ασθενείς που παρουσίασαν συμπτώματα ουραιμικού αιμολυτικού συνδρόμου – σοβαρά νεφρικά προβλήματα που προκαλεί το βακτήριο E.coli.

Η περιοχή του Αμβούργου έχει ιδιαίτερα πληγεί από την επιδημία, καθώς 1.071 κρούσματα του EHEC έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα, υπογράμμισαν οι αρχές.

Συνολικά, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), περισσότεροι από 3.300 άνθρωποι προσεβλήθησαν από το βακτήριο σε 14 ευρωπαϊκές χώρες, στις ΗΠΑ και στον Καναδά.

Παράλληλα η πλειοψηφία των Γερμανών δηλώνει δυσαρεστημένη με τον τρόπο που χειρίστηκε η γερμανική κυβέρνηση το ξέσπασμα της επιδημίας του βακτηρίου EHEC στη χώρα, δείχνει δημοσκόπηση, τα αποτελέσματα της οποίας δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Το 58% των ερωτηθέντων στην έρευνα αυτή, που διενεργήθηκε σε δείγμα 1.003 ανθρώπων από το ινστιτούτο δημοσκοπήσεων Forsa, κρίνει το τρόπο διαχείρισης από την κυβέρνηση της κρίσης αυτής με την πιο θανατηφόρα επιδημία βακτηρίου στην σύγχρονη ιστορία ως κατώτερη του ικανοποιητικού ή κακή.

Μόνον το 31% των ερωτηθέντων στη δημοσκόπηση αυτή δήλωσε επίσης ότι είναι ικανοποιημένο με την κυβερνητική πολιτική πληροφόρησης κατά το ξέσπασμα της επιδημίας.

Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης αυτής δημοσιεύονται στο περιοδικό Stern.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook