Πριν λίγες ημέρες ο Μινώταυρος εξέδωσε ανακοίνωση διαμαρτυρίας για τη διαιτησία του Ντοκάκη στον ημιτελικό με τον Άρη Βουκολιών στην οποία απαντάνε οι διαιτητές.

Ο Σύνδεσμος Διαιτητών Ποδοσφαίρου Χανίων και η Επιτροπή Διαιτησίας της ΕΠΣΧ σε ανακοίνωσή τους τονίζουν ότι τα λάθη των διαιτητών είναι ανθρώπινα και ότι κάποιες φορές απ’ αυτά ευνοούνται κάποιες ομάδες και κάποιες φορές αδικούνται, δίνοντας το παράδειγμα του Μινωταύρου, όπου με ρέφερι τον Ντοκάκη είχε περάσει πέρσι στον τελικό του Κυπέλλου, αλλά τώρα έμεινε εκτός.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Ο Σύνδεσμος Διαιτητών και η Επιτροπή Διαιτησίας/Ε.Π.Σ.Χ. μελετώντας την διαμαρτυρία του Α.Ο. ΜΙΝΩΤΑΥΡΟΥ που είδε το φως της δημοσιότητας στα Μ.Μ.Ε., θα θέλαμε να ενημερώσουμε τη φίλαθλη κοινή γνώμη των Χανίων, καθώς, επίσης και όλες τις ομάδες ότι τα τελευταία χρόνια γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια, για την αναβάθμιση του Χανιώτικου Ποδοσφαίρου και της Χανιώτικης Διαιτησίας. Σε μεγάλο βαθμό έχει επιτευχθεί αυτό το αποτέλεσμα και αυτό φαίνεται από τις ομάδες μας εκπροσωπούν στα Εθνικά Πρωταθλήματα, όπως το ίδιο συμβαίνει και με την διαιτησία των Χανίων. Σας υπενθυμίζουμε ότι πριν μερικά χρόνια δεν υπήρχαν αρκετοί διαιτητές για να βγει το πρωτάθλημα. Τώρα η δύναμη και η ποιότητα των διαιτητών έχει αυξηθεί φτάνοντας τα 70 μέλη όπου το 90% κατέχουν Πανεπιστημιακή μόρφωση. Όλοι οι διαιτητές παλεύουν σκληρά για να πετύχουν τους στόχους τους. Το παραπάνω φαίνεται από την καλή ποιότητα της διαιτησίας που έχουμε τα τελευταία χρόνια στο πρωτάθλημα. Εδώ όμως πρέπει να επισημάνουμε στους παράγοντες, προπονητές, ποδοσφαιριστές και φιλάθλους ότι και οι διαιτητές είναι άνθρωποι κοπιάζουν – δουλεύουν και σαφώς θα γίνονται ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ λάθη μέσα στο γήπεδο. Τα λάθη πολλές φορές περνάνε απαρατήρητα αλλά μερικές φορές μπορούν να αλλοιώσουν ένα αποτέλεσμα. Πάνω σε αυτό θέλουμε να σταθούμε και να δώσουμε για να γίνει κατανοητό στη Χανιώτικη αθλητική κοινωνία ότι το κάθε λάθος που γίνεται ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΣΚΕΜΜΕΝΟ, είναι ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ και πολλές φορές η ομάδα που αδικείται σε κάποιο παιχνίδι έχει ευνοηθεί, ίσως σε κάποιο προηγούμενο. Τα παραπάνω έχουν συμβεί πολλές φορές κατά το παρελθόν. Δε θα αναφέρουμε γεγονότα, αλλά η συγκεκριμένη διαμαρτυρόμενη ομάδα πριν ένα χρόνο ακριβώς είχε ευνοηθεί, από ανθρώπινα λάθη διαιτητού (τότε ήταν άριστος ο διαιτητής;). Εμείς ως Σύνδεσμος Διαιτητών και Επιτροπή Διαιτησίας δεν θέλουμε να σταθούμε σε τέτοια γεγονότα, προχωρούμε και προσπαθούμε για το καλύτερο του Χανιώτικου Ποδοσφαίρου.

Ενημερώνουμε και κάνουμε γνωστό στη Ποδοσφαιρική κοινότητα των Χανίων ότι από τις 18:00 – 21:00 κάθε Δευτέρα τα γραφεία του Συνδέσμου είναι ανοιχτά και συζητάμε όλα τα προβλήματα και τις φάσεις του Τοπικού Πρωταθλήματος. Εκεί λοιπόν κάνουμε την αυτοκριτική μας. Και επειδή λοιπόν δεν έχουμε να κρύψουμε το παραμικρό και δεν θέλουμε να αιωρούνται αμφιβολίες για την κάθε μια φάση που ίσως να έχει πάρει την σωστή ή όχι απόφαση ο διαιτητής, σε κλάσματα του δευτερολέπτου, τις επεξηγούμε σε βίντεο που υπάρχει, τις αναλύουμε και εάν ο διαιτητής έχει κάνει λάθη εφαρμόζουμε τις ανάλογες ποινές. Οποιοσδήποτε θέλει να παρακολουθήσει αυτά τα μαθήματα είμαστε ανοιχτοί και τον περιμένουμε για κάθε διάλογο. Πιστεύουμε ότι πρέπει να συμβάλουν όλοι προς μια θετική κατεύθυνση για να μπορούν να προχωρήσουν ακόμη περισσότερο το Ποδόσφαιρο με τη Διαιτησία. Οι τέτοιου τύπου διαμαρτυρίες δεν βοηθάνε στην ποιότητα και τη πρόοδο του Χανιώτικου Ποδοσφαίρου και οδηγούν σε αδιέξοδα.

Εμείς ως Διαιτητές και Επιτροπή Διαιτησίας μαζί με την διοργανώτρια αρχή είμαστε ανοιχτοί σε κάθε διάλογο και πιστεύουμε ότι μέσα από τον καλοπροαίρετο διάλογο βγαίνουν τα θετικά συμπεράσματα που θα ωφελήσουν και θα προάγουν την Χανιώτικη Διαιτησία.

Παρακαλούμε θερμά τις ομάδες,  προπονητές, ποδοσφαιριστές, παράγοντες, φιλάθλους να συμβάλουν και αυτοί προς αυτή την κατεύθυνση χωρίς διαμαρτυρίες στον τύπο και φωνές στο γήπεδο, για να πετύχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα.

Εκ του Δ.Σ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook