Τα προβλήματα των νησιωτικών περιοχών έρχονται διαρκώς στο προσκήνιο και απασχολούν την επικαιρότητα. Μια τέτοια περίπτωση είναι η ανάγκη ακτοπλοϊκής σύνδεσης του Αγίου Νικολάου στο Νομό Λασιθίου με τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα, ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Η ανάγκη για την υλοποίησή του αποτελεί αίτημα όλων των κατοίκων της περιοχής, όχι μόνο των εμπλεκόμενων με τον τουρισμό, που συχνά μεταφέρεται μέσα από τοπικούς Βουλευτές στο αρμόδιο Υπουργείο.
Σήμερα μάλιστα Πέμπτη, ο Βουλευτής Λασιθίου Γ.Πλιακιωτάκης έστειλε ερώτηση προς τον Προς Υπουργό Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας στον οποίο εκθέτει καταρχήν το πρόβλημα της έλλειψης ακτοπλοϊκής σύνδεσης του του Αγίου Νικολάου στο Νομό Λασιθίου με τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα, ενώ στη συνέχεια επιχειρηματολογεί για την άμεση δράση ώστε αυτή η κατάσταση να αποτελέσει σύντομα παρελθόν.

Βασικό επιχείρημα του Βουλευτή προς τον Υπουργό είναι ότι ο Αγιος Νικόλαος στερείται ακτοπλοϊκής σύνδεσης, παρά το ότι έχει συμβάλλει στην αγορά πλοίων για την κάλυψη αυτής της ανάγκης.

Εν αναμονή λοιπόν της απάντησης του Υπουργείου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook