Με συγκίνηση υποδέχτηκαν τους λαμπαδηδρόμους αθλητές και τους αξιωματικούς αστυνομικούς που αποτελούν τη φρουρά της φλόγας της ελπίδας οι δημότες του Δήμου Μινώα Πεδιάδας.

Στη λαμπαδηδρομία συμμετείχαν και τα παιδιά του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Αρκαλοχωρίου. Πλήθος κόσμου τίμησε με την παρουσία του την τελετή μεταλαμπάδευσης της φλόγας των Special Olympics Αθήνα 2011 στο βωμό που είχε διαμορφωθεί στην Πλατεία Ηρώου Πεσόντων στο Αρκαλοχώρι. Τη φλόγα μεταλαμπάδευσε ο αθλητής Παναγιώτης Τουρουντζής με τον αξιωματικό Τζέφρυ Χάντερ.

Ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας κ. Ζαχαρίας Καλογεράκης στο χαιρετισμό που απεύθυνε υποδεχόμενος τους λαμπαδηδρόμους σημείωσε μεταξύ άλλων: «Ένα από τα μεγαλύτερα αθλητικά γεγονότα στον κόσμο, οι παγκόσμιοι αγώνες Special Olympics Αθήνα 2011, όπου πρωταγωνιστές είναι τα άτομα με διανοητική αναπηρία, αναδεικνύουν το πραγματικό νόημα του αθλητισμού. Προβάλλουν με τον καλύτερο τρόπο τα ολυμπιακά ιδεώδη που γεννήθηκαν στη χώρα μας, και δεν είναι άλλα από τη σημασία της συμμετοχής, την προσπάθεια, την ευγενή άμιλλα. Στους special Olympics όλοι είναι νικητές. Νικητές της ζωής, που αναδεικνύουν και υπενθυμίζουν στην παγκόσμια κοινότητα το σεβασμό στη διαφορετικότητα.

Είμαστε όλοι διαφορετικοί αλλά και όλοι ίσοι. Η ισότιμη συμμετοχή των ατόμων με αναπηρία στην οικονομική, πολιτική, επαγγελματική, πολιτιστική και αθλητική ζωή κάθε χώρας είναι θέμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Αυτήν την κοινωνία θέλουμε, την κοινωνία που αποδέχεται τη διαφορετικότητα, που ενισχύει και ενθαρρύνει τη συμμετοχή, που δε γνωρίζει αποκλεισμούς και διακρίσεις. Μια κοινωνία που γνωρίζει ότι κανείς δεν περισσεύει, ότι όλοι μπορούν να συνεισφέρουν. Και τα άτομα με αναπηρία αποτελούν χρήσιμα και ισότιμα μέλη κάθε κοινωνίας, που μπορούν να προσφέρουν πολλά, αρκεί να τους δίνεται η δυνατότητα και η ενθάρρυνση να ξεδιπλώσουν το ταλέντο και τις ιδιαίτερες ικανότητές τους.

Εσείς, οι αθλητές των special Olympics μας δίνετε το μήνυμα της ελπίδας, του θάρρους, της δύναμης, της αποφασιστικότητας. Μας γεμίζετε με θαυμασμό, συγκίνηση και πάνω από όλα με σεβασμό και εμπιστοσύνη στον άνθρωπο και τις δυνατότητές του, αποτελώντας παράδειγμα για όλους μας».

Με χαρά χαιρέτισαν το πλήθος και μίλησαν για την εμπειρία τους και την ξεχωριστή σημασία των special Olympics Αθήνα 2011, ο λαμπαδηδρόμος αθλητής Παναγιώτης Τουρουτζής, ο εκπρόσωπος των αξιωματικών αστυνομικών που αποτελούν τη φρουρά της φλόγας Τζέφρυ Χάντερ, καθώς και η εκπρόσωπος της οργανωτικής επιτροπής των αγώνων, Έφη Χρονοπούλου.

Η εκδήλωση στο Αρκαλοχώρι ολοκληρώθηκε με καλλιτεχνικό πρόγραμμα που περιλάμβανε παραδοσιακούς Κρητικούς χορούς από τα παιδιά του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών του Δήμου Μινώα Πεδιάδας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook