H Περιφερειακή Ενότητα Χανίων – Τμήμα Δια Βίου Μάθησης, Παιδείας και Απασχόλησης, η Ένωση Γονέων Δ. Χανίων και το ΚΕΣΥΠ της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων πρόκειται να διοργανώσουν διημερίδα για τον Επαγγελματικό Προσανατολισμό, που θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο στις 28 Φεβρουαρίου και την 1 Μαρτίου και θα απευθύνεται σε μαθητές και γονείς.

Η αναγκαιότητα της ενημέρωσης των μαθητών και των γονέων, προκύπτει πλέον εντονότερη με την εφαρμογή του Νέου Λυκείου, όπου καλούνται οι μαθητές να επιλέξουν πεδίο-κατεύθυνση αρκετά νωρίς και το κάθε πεδίο έχει περιορισμένο αριθμό επιλογών επαγγελμάτων. Κρίνουμε λοιπόν αναγκαίο οι μαθητές να έρθουν σε επαφή με κλάδους επαγγελμάτων, ώστε να ρωτήσουν, να ακούσουν, να ενημερωθούν. Για το λόγο αυτό η διοργάνωση θα περιλαμβάνει καθημερινά τα εξής :

Εισηγήσεις ολιγόλεπτες από τους επίσημους φορείς επαγγελματιών (Επιμελητήρια, Επιστημονικούς Συλλόγους, Εκπαιδευτικά Ιδρύματα) και θα ακολουθήσει ενημέρωση προς τους ενδιαφερόμενους γονείς και μαθητές από τους συμμετέχοντες φορείς. 

Ο κάθε συμμετέχων θα έχει στη διάθεσή του, σε χώρους του Πνευματικού Κέντρου πέραν της κεντρικής αίθουσας, τραπέζια με επαγγελματίες που θα ενημερώνουν τους ενδιαφερόμενους. Τα τραπέζια θα έχουν στηθεί εξ αρχής και θα δέχονται τον κόσμο μετά το πέρας των εισηγήσεων.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook