\”Σε αδιέξοδο θα οδηγήσει την Ελληνική Οικονομία το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα για την οικονομία που ανακοινώθηκε από την Κυβέρνηση. Πρόγραμμα σκληρό, εισπρακτικού χαρακτήρα από το οποίο απουσιάζει παντελώς η οποιαδήποτε αναφορά για ανάπτυξη, αναμένεται να εντείνει την ύφεση, να μειώσει ακόμα περισσότερο την αγοραστική δύναμη των πολιτών και να δώσει το τελειωτικό χτύπημα στην αγορά\”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το παράρτημα ανατολικής Κρήτης του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

 \”Είναι απορίας άξιο πως ενώ πριν από μικρό χρονικό διάστημα η Τρόϊκα μέσω του επικεφαλής του κλιμακίου του Δ.Ν.Τ Πώλ Τόμσεν είχε ταχθεί κατά της επιβολής νέων φόρων – καθώς όπως επισήμαινε είχε εξαντληθεί η φοροδοτική ικανότητα των Ελλήνων – πίεσε και στην ουσία σχεδίασε όλα αυτά τα μέτρα.

Όταν σε μια οικονομία που βρίσκεται σε ύφεση εξαφανίζεις τη ρευστότητα είναι μαθηματικά βέβαιο ότι η ύφεση θα μεγαλώσει, και είναι ακόμα πιο βέβαιο ότι με αυτά τα μέτρα δεν μπορείς να εισπράξεις τους φόρους που προσδοκάς.

Και ενώ το πρόγραμμα ζητάει από μισθωτούς, συνταξιούχους, ελεύθερους επαγγελματίες και λοιπούς να συνεισφέρουν ξανά από το υστέρημα τους παραμένουν εν υπνώσει οι συγχωνεύσεις και καταργήσεις άχρηστων φορέων του Δημοσίου, ΔΕΚΟ, εξακολουθούν να φορτώνουν καθημερινά με ελλείμματα το δημόσιο χρέος και παράλληλα είναι αμφίβολο εάν το μεγαλύτερο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων στην ιστορία της χώρας μπορέσει να πετύχει το στόχο του που είναι η αξιοποίηση και όχι η εκποίηση της Δημόσιας Περιουσίας\”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook