Μετά την αναβολή του σημερινού Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, προς αναβολή οδεύει και η προγραμματισμένη για αύριο συνεδρίαση του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας του κυβερνώντος κόμματος.

Έντονος προβληματισμός επικρατεί στο εσωτερικό της κυβέρνησης για τον τρόπο που θα αντιμετωπιστούν οι αντιδράσεις των βουλευτών. Ενδεικτικό της κατάστασης ήταν τα λόγια κορυφαίου υπουργού ο οποίος βγαίνοντας από συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό όταν ρωτήθηκε αν θα συνεδριάσει αύριο ο ΚΤΕ απάντησε: «δεν είναι ώρες τώρα για ΚΤΕ».

Έτσι οι φήμες έχουν φουντώσει για άμεση σύγκλιση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ, ακόμα και αύριο, ενώ δεν αποκλείεται και κάποιου άλλου είδους έκπληξη εντός της εβδομάδας. Ο πρωθυπουργός έχει από το μεσημέρι συσκέψεις με στενούς του συνεργάτες ενώ είδε και τον κ. Πέτρο Ευθυμίου.

Ο κ. Παπανδρέου σήμερα συναντήθηκε με αρκετούς υπουργούς από το πρωί. Είδε την υπουργό Παιδείας κα Άννα Διαμαντοπούλου, τον υπουργό Οικονομικών κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου, τον υπουργό Άμυνας κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, τον υπουργό Ανάπτυξης κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη και τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Γιάννη Διαμαντίδη.
Ήδη η κατάθεση του Μεσοπρόθεσμου έχει καθυστερήσει πάρα πολύ γι’ αυτό οι διαδικασίες δεν μπορούν να πάνε άλλο πίσω.

Μέχρι τη Σύνοδο Κορυφής θα πρέπει να έχει ψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο, οπότε πλέον η κυβέρνηση δεν έχει ούτε ένα μήνα στη διάθεσή της για συζήτηση, κατάθεση και ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου. Πάντως κυβερνητικές πηγές αναφέρουν πως ο πρωθυπουργός ακόμα και την τελευταία στιγμή θα προσπαθεί να βρει τη συναίνεση που αναζητά από την Νέα Δημοκρατία.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook