Το διδακτορικό δίπλωμα της Γερμανίδας ευρωβουλευτού Σιλβάνα Κοχ-Μέριν ανακλήθηκε χθες, αφότου βρέθηκε ότι σε μεγάλο βαθμό αποτελεί προϊόν λογοκλοπής.

Η περίπτωση της Κοχ-Μέριν, πρώην αναπληρώτριας προέδρου του κοινοβουλίου, σημειώνεται στον απόηχο της πιο «διάσημης» υπόθεσης του Γερμανού πρώην υπουργού Άμυνας, κ. Καρλ Τέοντορ Τσου Γκούτενμπεργκ, ο οποίος παραιτήθηκε τον Μάρτιο αφότου και η δική του διδακτορική διατριβή βρέθηκε να είναι προϊόν λογοκλοπής.

Η Κοχ-Μέριν παραιτήθηκε από τη θέση της αναπληρώτριας προέδρου του κοινοβουλίου και του αξιώματος της ηγέτιδας του γερμανικού Ελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος (FDP) στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο τον περασμένο μήνα, μετά τους ισχυρισμούς αυτούς που έγιναν δημόσια.

Το Πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης ανέφερε ότι η εργασία της δεν ήταν αντάξια των ακαδημαϊκών προτύπων. Ένα σώμα εξεταστών του πανεπιστημίου είπε ότι εντόπισε 120 χωρία, σε 80 διαφορετικές σελίδες, στη διδακτορική διατριβή της τα οποία ήταν προϊόν λογοκλοπής.

«Δεδομένου του συστηματικού χαρακτήρα της λογοκλοπής δεν μπορεί να υπάρχει αμφιβολία ότι η Κοχ-Μέριν οικειοποιήθηκε την πνευματική ιδιοκτησία άλλων ανθρώπων και την παρουσίασε ως δική της», δήλωσε ο κοσμήτορας της σχολής Μάνφρεντ Μπεργκ.

απε-μπε