Το ποσοστό των Σουηδών που αντιτίθενται στο κοινό νόμισμα και στη συμμετοχή της χώρας τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση αυξήθηκε τον Μάιο, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιοποιήθηκε σήμερα από τη σουηδική στατιστική υπηρεσία (SCB).

Το 64% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι αντιτίθεται στο ευρώ και προτιμά το σουηδικό νόμισμα, ενώ μόλις το 24% τάχθηκε υπέρ του ενιαίου νομίσματος και το 12% δήλωσε ότι δεν έχει γνώμη στη δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από την πρώτη έως της 26 Μαΐου σε αντιπροσωπευτικό δείγμα.

Το αποτέλεσμα αυτό δείχνει σαφώς την απόρριψη του ευρώ από τους Σουηδούς που το τελευταίο διάστημα όλο και περισσότεροι τάσσονται κατά του ενιαίου νομίσματος.

Σε αντίστοιχη περσινή δημοσκόπηση όσοι τάσσονταν εναντίον του ευρώ έφταναν το 60% του σουηδικού πληθυσμού κι εκείνοι που αντιμετώπιζαν ευνοϊκά το ενιαίο νόμισμα το 28%.

Παράλληλα στην ερώτηση εάν τάσσονται υπέρ της συμμετοχής της Σουηδίας στην ΕΕ το 52% των πολιτών απάντησε ναι, το 21% όχι, ενώ τον περασμένο Μάιο στην ίδια ερώτηση οι απαντήσεις ήταν 55% ναι και 20% όχι.

Οι ερωτήσεις της τελευταίας δημοσκόπησης υποβλήθηκαν σε 9.123 πολίτες εκ των οποίων δέχτηκαν να απαντήσουν οι 6.147.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook