Κατόπιν και των τελευταίων αναγκαίων αδειοδοτήσεων  (Περιφέρεια Κρήτης, Μηχανολογικό κ.α.) η πλήρως εξοπλισμένη Κινητή Ιατρική Μονάδα (η οποία διαθέτει: Υπέρηχο, Καρδιογράφο, Διαφανοσκόπιο, Αγγειολογικό Doppler, Ωτοσκόπιο, Οφθαλμοσκόπιο, Λαρυγγοσκόπιο, Μόνιτορ ασθενή, Σπιρόμετρο, κ.α.) του Αννουσάκειου Θεραπευτηρίου, Ίδρυμα της Ι.Μ. Κισάμου & Σελίνου, ξεκίνησε εξορμήσεις στην ευρύτερη περιοχή για την κάλυψη ιατρικών αναγκών πρωτοβάθμιας περίθαλψης ευπαθών ομάδων.

Η πρώτη εξόρμηση πραγματοποιήθηκε στο ορεινό και δυσπρόσιτο χωριό Φωτακάδο, του Δημοτικού Διαμερίσματος Βουκολιών, όπου και εξετάστηκαν περί τους 30 κατοίκους.

Η Μονάδα στελεχώθηκε από τους εθελοντές Ιατρούς κ. Χριστίνα Λυγιδάκη, Γενική Ιατρό και κ. Κωνσταντίνο Αλιφιέρη, Αγροτικό Ιατρό, οι οποίοι προέβησαν σε: Λήψη ιατρικού ιστορικού, ακρόαση, καρδιολογική εκτίμηση, έλεγχο ζωτικών σημείων, (έλεγχος αρτηριακής πίεσης, μέτρηση σακχάρου, οξυγόνου), Ηλεκτροκαρδιογράφημα (όπου κρίθηκε αναγκαίο), συνταγογράφηση αιματολογικών εξετάσεων (όπου κρίθηκε αναγκαίο), κ.α. ως επίσης και διερεύνηση και καταγραφή τοπικών αναγκών.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κισάμου & Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, Πρόεδρος Δ.Σ. του Αννουσάκειου, δήλωσε: «Σε εποχές κρίσεων και ανατροπών η Εκκλησία απαντά με έργα και δράσεις αγάπης, προσφοράς, αλληλεγγύης, ελπίδας και ζωής. Ευχαριστούμε την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου, τον Καθηγούμενο της Γέροντα Εφραίμ δια την μεγάλη αυτή ευεργεσία-δωρεά της Κινητής αυτής Ιατρικής Μονάδας, η οποία, με την Χάρη του Θεού, άρχισε την προσφορά και λειτουργία της. Στόχος μας είναι σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τον Ιατρικό Σύλλογο Χανίων, τα Κέντρα Υγείας της ευρύτερης περιοχής, τις Διευθύνσεις Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης του Νομού μας, ως και άλλους Φορείς η Κινητή Ιατρική Μονάδα του Αννουσάκειου Θεραπευτηρίου να καλύψει ανάγκες της ευρύτερης περιοχής, τόσο ανθρώπων της τρίτης ηλικίας που δυσκολεύονται να έχουν πρόσβαση σε χώρους Υγείας, όπως στην προκειμένη περίπτωση, όσο επίσης και της μαθητιώσας νεολαίας του τόπου μας.

Έχει ήδη προγραμματιστεί, την επόμενη εβδομάδα, η Μονάδα να επισκεφθεί την Επαρχία Σελίνου. Ευχαριστούμε, επίσης, τους Εθελοντές Ιατρούς που στηρίζουν την δράση αυτή του Αννουσάκειου Ιδρύματος, ως τους εκατοντάδες συμπαραστάτες της ταπεινής μας διακονίας, οι οποίοι συμβάλλουν στο να γίνεται καθημερινά «η αγάπη πράξη», κατέληξε ο Σεβασμιώτατος κ. Αμφιλόχιος, σημειώνοντας πως εάν υπάρχουν Φορείς που επιθυμούν την επίσκεψη της Ιατρικής Μονάδας στους χώρους ευθύνης τους, μπορούν να έλθουν σε επικοινωνία με το Αννουσάκειο Ίδρυμα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook