Το ΟΕΕ Δυτικής Κρήτης Κρήτης στηρίζει την παρακάτω επιστημονική ημερίδα και προτρέπει τα μέλη του οικονομολόγους να συμμετάσχουν:

Ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης ως εταίρος της Αναπτυξιακής Σύμπραξης «ΧΑΝΙΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ» και η Σύμπραξη Φορέων Χανίων ως συντονιστής, προσκαλούν την Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015 και ώρα 18:30  στο χώρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Χανίων σε εσπερίδα για την ανάπτυξη και ενίσχυση της επιχειρηματικής δραστηριότητας στα πλαίσια Δράσης 2, της Πράξης «Τοπικά Σχέδια για την Απασχόληση (Τοπ.Σ.Α.) Χανιά Δρόμοι Απασχόλησης» και «Τοπικά Σχέδια για την Απασχόληση (Τοπ.Σ.Α.) «Κύδων Δρόμοι Απασχόλησης».

 
Πρόγραμμα
Προσέλευση – Εγγραφές : 18:30 – 18:45
Χαιρετισμοί : 18:45 – 19:15

    Παυλάκης Ιωάννης, Πρόεδρος Αναπτυξιακής Σύμπραξης «Χανιά Απασχόληση».
    Μαργαρώνης Ιωάννης, Πρόεδρος Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Χανίων.
    Κοπάσης Λευτέρης, Διευθύνων Σύμβουλος Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης.
    Μηλιδάκης Στράτος, Συντονιστής της πράξης «Τοπικά Σχέδια για την Απασχόληση (Τοπ.Σ.Α.) «Κύδων Δρόμοι Απασχόλησης».

 
Α. Μέρος : 19:15 – 20:15

    Επιπτώσεις της Οικονομικής Κρίσης στην απασχόληση και δυνατότητες επιχειρηματικότητας. Η περίπτωση του τεχνικού κλάδου – πολιτικές διεύρυνσης.

Εισηγητής: Δημήτρης Μήτρου , Αγρ. Τοπογράφος Μηχανικός- μέλος Διοικούσας Επιτροπής ΤΕΕ/ΤΚΜ και σύνδεσμός της με την Μόνιμη Επιτροπή Επαγγελματικών Θεμάτων.
 

    Η ανάπτυξη και ενίσχυση της επιχειρηματικής δραστηριότητας για την τόνωση της απασχόλησης στο πλαίσιο της νέας προγραμματικής περιόδου 2014 – 2020. Οι προοπτικές του τεχνικού κλάδου.

Εισηγητής: Ιωάννης Τσιτσόπουλος, (ΜΒΑ, Μsc, Dip. Man) Αγρ. Τοπογράφος Μηχανικός-μέλος Μόνιμης Επιτροπής Ανταγωνιστικότητας – Καινοτομίας ΤΕΕ/ΤΚΜ.
 
Β. Μέρος : 20:15 – 21:00

    Επιχειρηματική εφαρμογή καινοτόμων ιδεών και ερευνητικών πρωτοτύπων. Συνεργασία ερευνητικών εργαστηρίων με επιχειρηματικά start ups και διασύνδεση της έρευνας με την αγορά.

Εισηγητές: Κωνσταντίνος-Αλκέτας Ουγγρίνης (Επικ. Καθηγητής, Πολυτεχνείο Κρήτης), Μαριάνθη Λίαπη (Msc MIT, Πανεπιστημιακός Υπότροφος Πολυτεχνείου Κρήτης) και Ιάσωνας Πατεράκης (Αρχιτέκτων Μηχανικός, Διευθύνων Σύμβουλος Sensar).

    Δυνατότητες ανάπτυξης επιχειρηματικής δραστηριότητας στους τομείς του τουρισμού, επισιτισμού και του εμπορίου μέσω κοινοτικών προγραμμάτων (Leader κ.α.).

Εισηγήτρια: Μιχάκη Σοφία, Προϊστάμενη Τμήματος Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Ο.Α.Κ.
 
Συζήτηση – Κλείσιμο
 
Η υλοποίηση της ημερίδας χρηματοδοτείται από την Αναπτυξιακή Σύμπραξη «ΧΑΝΙΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ» και στα πλαίσια των Πράξεων της δράσης 7: «Τοπικά σχέδια για την απασχόληση, προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας» της Κατηγορίας Παρέμβασης 1: Ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης, του Θεματικού Άξονα Προτεραιότητας 3 «Διευκόλυνση της πρόσβασης στην Απασχόληση» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» 2007-2013.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook