Ανεξέλεγκτη είναι πλέον η κατάσταση στα Χανιά, με τους ασυνείδητους να πετούν όπου βρουν, μπάζα, σκουπίδια και ογκώδη αντικείμενα.

Η μόλυνση του περιβάλλοντος είναι τεράστια και η απώλεια εσόδων μεγάλη, αφού τα υλικά αυτά χρήζουν ειδικής διαχείρισης σε ειδικούς χώρους ανακύκλωσης, που αποδίδουν χρήματα στα ταμεία των Δήμων.

Μία ανάλογη περίπτωση κατήγγειλαν σήμερα το πρωί στο Flashnews.gr, κάτοικοι της περιοχής στον παράλληλο της Ε.Ο. Χανίων Ρεθύμνης στο ύψος των Μουρνιών, όπου στα πλαϊνά του δρόμου, έχουν μπαζώσει χαντάκι με διάφορα σκουπίδια και μπάζα.

Το οικόπεδο παραπλεύρως του δρόμου, ανήκει στη Μονή Μεγίστης Λαύρας και μπροστά από αυτό υπήρχε ένα χαντάκι το οποίο άγνωστο από ποιούς, μπαζώθηκε με τα βλαβερά υλικά για το περιβάλλον. 

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον Ηγούμενο της Μονής, μας ενημέρωσε ότι δε γνωρίζει ποιοι έριξαν τα υλικά αυτά, ωστόσο από την ποσότητα, φαίνεται ότι έχει γίνει κατ’ επανάληψη για πολλές ημέρες.

Το πρόβλημα είναι μεγάλο και συμβαίνει και σε άλλα σημεία, όπως στον παράπλευρο δρόμο του Δαράτσου και καλό θα είναι οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Κρήτης, στην αρμοδιότητα των οποίων ανήκουν οι παράπλευρες οδοί της Ε.Ο. να αρχίσουν να κάνουν σχετικούς ελέγχους και να επιβάλλουν πρόστιμα.

Το θέμα της παράνομης εναπόθεσης ογκωδών και αδρανών υλικών, έχει πάρα πολλές προεκτάσεις, είναι ένα φαινόμενο που δεν αφορά μόνο στην πόλη των Χανίων, αλλά σε ολόκληρο το Nομό και είναι ένα ζήτημα με το οποίο θα ασχοληθούμε ξανά μελλοντικά, καθώς η περιβαλλοντική καταστροφή είναι μεγάλη, αλλά και τα παράνομα κέρδη και οι απώλειες χρημάτων για το κράτος, ανέρχονται σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook