Το ενδεχόμενο η συμφωνία να μην κατατεθεί ενιαία στη Βουλή, αλλά με τη μορφή ξεχωριστών νομοσχεδίων, άφησε ανοιχτό ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς.

Σε συνέντευξή του στον Σκάι o κ. Παππάς είπε ότι πρόκειται για επέκταση της προηγουμένης συμφωνίας και δεν έχει σχέση με το δίμηνο που πήρε η κυβέρνηση Σαμαρά, που είχε μετατροπή και αλλαγές στην πέμπτη αξιολόγηση.

Πρόκειται για μια αλλαγή ημερομηνίας, ανέφερε, σημειώνοντας ότι η συμφωνία θα συζητηθεί μόνο σε τρία ή τέσσερα ευρωπαϊκά κοινοβούλια. Δεχόμαστε κριτική από αυτούς που δεν φέρανε καν την πρώτη σύμβαση στη Βουλή, που ήταν τεράστια, πρόσθεσε.

Σημείωσε πάντως ότι «όλα τα κομμάτια της συμφωνίας που πετύχαμε θα γίνουν κοινοβουλευτικό έργο και τότε όλοι θα αναλάβουν τις ευθύνες τους».

Ερωτηθείς για τη διαφοροποίηση της Ζωής Κωνσταντοπούλου στην «ενδεικτική ψηφοφορία» επί της συμφωνίας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Παππάς σημείωσε ότι όλοι λειτουργούμε «με το βάρος της ευθύνης μας».

Όσον αφορά στο θέμα της αποπληρωμής των ομολόγων του ΔΝΤ που λήγουν, ο κ. Παππάς είπε ότι θα καλυφθούν. Ο κ. Παππάς δήλωσε ότι υπάρχει η πολιτική βούληση μεταξύ της κυβέρνησης και των εταίρων να βρεθεί λύση και τόνισε πως δεν εξετάζεται παράταση των οφειλόμενων στο ΔΝΤ.

Η κυβέρνηση έχει δεσμευθεί και διά της αποφάσεως του Εurogroup ότι θα εκπληρώσει τις δανειακές υποχρεώσεις, σημείωσε και πρόσθεσε πως σε αυτό δεσμεύονται και οι εταίροι. Επισήμανε ότι «θα διευκρινιστεί και το δημοσιονομικό κενό, όχι ερήμην του πρωτογενούς πλεονάσματος και η χώρα θα μπει σε περίοδο ομαλότητας».

Δήλωσε επίσης ότι δεν υπάρχει θέμα νέων εκλογών, καθώς η κυβέρνηση έχει «σαφή λαϊκή εντολή και συμπαγή πλειοψηφία». Για τις επικρίσεις Σόιμπλε κατά του Γιάνη Βαρουφάκη, ο κ. Παπάς ανέφερε ότι ο γερμανός υπουργός Οικονομικών θα πρέπει να δει πώς θα αντιμετωπίσει τα εσωκομματικά του προβλήματα αυτό το Σαββατοκύριακο, ενώ τον κατηγόρησε ότι εξέφρασε την πιο ακραία και επιθετική γραμμή εναντίον της Ελλάδας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook