Με έκπληξη παρακολουθήσαμε τον Δήμο Χανίων ως συνδιοργανωτή στο “Κυνήγι του Θησαυρού” στην πόλη των Χανίων την Κυριακή 21/02/2015. 

Η έκπληξη βέβαια δεν ήταν ότι ο Δήμος ασχολήθηκε με την συγκεκριμένη εκδήλωση, ίσα – ίσα που ήταν καλό και θεμιτό. 

Η έκπληξη ήταν ότι πλήρωσε χωρίς να υπάρχει λόγος 2.500€ σε μία επιχείρηση να το υλοποιήσει. 

Την ίδια ώρα τα σχολεία αλλά και οι αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου Χανίων έχουν ανάγκες που δεν καλύπτονται επαρκώς λόγω των γνωστών οικονομικών προβλημάτων. 

Βέβαια και τα παράπονα των μη κερδοσκοπικών Φορέων και Συλλόγων πάρα πολλά, που δεν είδαν καθόλου θετικά την κίνηση του Δήμου να δώσει «νύχτα» και χωρίς καμία διαδικασία, σε μία ιδιωτική εταιρία τζάμπα λεφτά, για μία ανέξοδη διοργάνωση, την ώρα που αυτά παράγουν τόσο έργο.   

Εφόσον ο Δήμος είχε αποφασίσει να μην αναλάβει αυτός την διοργάνωση της συγκεκριμένης ενέργειας σε συνεργασία με κάποιους φορείς όπως π.χ. τους Προσκόπους ή το Κύτταρο Χαλέπας κ.λ.π. και να χρηματοδοτηθεί η προσπάθεια από χορηγούς, έπρεπε τότε να ακολουθήσει μια διάφανη και προβλεπόμενη διαδικασία. 

Δηλαδή, έπρεπε να δημοσιοποιήσει εκδήλωση ενδιαφέροντος για εταιρείες ή σχήματα που μπορούν να αναλάβουν την διοργάνωση ενός “Κυνήγι του Θησαυρού” και να ζητήσει πόσα χρήματα θα δώσουν στα ταμεία του Δήμου που τα έχει ανάγκη. 

Σωστά καταλάβατε. 

Η ιδιωτική επιχείρηση που θέλει να διαφημιστεί δια μέσου μιας ενέργειας (με χρηματοδότηση από χορηγούς)  και ζητάει την στήριξη και τους πόρους του Δήμου Χανίων πρέπει να πληρώσει. 

Αντίθετα, ο κος Δήμαρχος επιδότησε μία συγκεκριμένη επιχείρηση ΜΜΕ. 

Έλεος πια, τα γραμμάτια είναι ατελείωτα. 

Θα περιμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την έγκριση του ποσού από το Ελεγκτικό Συνέδριο αλλά και το ένταλμα πληρωμής.

Υ.Γ. Το κυνήγι τελείωσε, ο θυσαυρός βρέθηκε, μπορείτε να κατεβάστε το πανό από την είσοδο του Δημαρχείου

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook