Τελευταία ενημέρωση 17.04

Μετά από τη δέσμευση ότι θα καταβληθούν τις επόμενες ημέρες το οφειλόμενα μισθώματα, άνοιξε τελικά η χωματερή των Πέρα Γαλήνων, στο κλείσιμο της οποίας είχαν προχωρήσει το πρωί οι ιδιοκτήτες της έκτασης.

Το χώρο, επισκέφθηκαν το μεσημέρι ο δήμαρχος Ηρακλείου και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος καθώς και ο δήμαρχος Χερσονήσου, συζήτησαν με τους ιδιοκτήτες της περιοχής και τους διαβεβαίωσαν ότι θα τους δώσουν τα χρωστούμενα μισθώματα και θα λάβουν μέτρα για την αντιμετώπιση των οσμών.

Μετά τη συνάντηση άνοιξε η χωματέρη.

Νωρίτερα…

Με λουκέτα και αυτοκίνητα οι ιδιοκτήτες της έκτασης στους Πέρα Γαλήνους, στην οποία “λειτουργεί” η χωματερή του Δήμου Ηρακλείου, έκλεισαν τον χώρο με αποτέλεσμα να μην μπορούν να αδειάσουν τα απορριμματοφόρα του Δήμου.

Με τον τρόπο αυτό, οι 42 ιδιοκτήξτες διαμαρτύρονται για την καθυστέρηση στην καταβολή των μισθωμάτων που οφείλει ο Δήμος.

Όμως, οι ιδιοκτήτες καθώς και οι κάτοικοι των γύρω χωριών, κάνουν λόγο για άκρως επικίνδυνη εστία μόλυνσης και ζητούν την λήψη μέτρων.

Στον Δήμο Ηρακλείου έχει σημάνει συναγερμός προκειμένου να βρεθεί λύση, καθώς εαν το κλείσιμο της χωματερής διαρκέσει και για τα επόμενα 24ωρα, τότε είναι βέβαιο πως το Ηράκλειο θα έρθει αντιμέτωπο με τον εφιάλτη των σκουπιδιών.

Το θέμα επρόκειτο να συζητηθείί σε έκτακτη συνεδρίαση του Ενιαίου Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων, η οποία δεν πραγματοποιήθηκε λόγω έλλειψης απαρτίας, ενώ απο την πλευρά του ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Ηρακλείου κ.Καραντινός, δήλωσε πως το οικονομικό θέμα θα τακτοποιηθεί.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook