Ο αναπληρωτής υπουργός Δημόσιας Τάξης Γιάννης Πανούσης απάντησε στην επιστολή της Έλενας Ακρίτα με τίτλο «Το παιδί απ’ τα Γιάννενα, κύριε Πανούση» που αναφερόταν στον αγνοούμενο φοιτητή Βαγγέλη Γιακουμάκη. Η δημοσιογράφος ανήρτησε ένα απόσπασμα από την απαντητική επιστολή του κ. Πανούση στην σελίδα της στο Facebook.

Το απόσπασμα έχει ως εξής:

“1: Στο επίπεδο της αστυνομικής έρευνας έχει διαταχθεί να σταλεί στα Γιάννενα ειδική μονάδα εξιχνίασης. Έχω ο ίδιος προσωπικά μιλήσει με τον ιδιωτικό ερευνητή Γ. Τσούκαλη και έθεσα στη διάθεση της οικογένειας όποιο μέσο χρειαστεί.

2: Οι ποινικές ευθύνες θα καταλογιστούν όταν εντοπιστούν οι ένοχοι της «βαρβαρότητας» και οδηγηθούν στη δικαιοσύνη. Το ίδιο ισχύει με πράξεις ή παραλείψεις των αρμοδίων δημοσίων οργάνων.

3: Η εμπλοκή οποιουδήποτε πολιτικού και για οποιονδήποτε λόγο απόκρυψης είναι τόσο αποδοκιμαστέα ώστε θα έπρεπε για λόγους ηθικής τάξης και παραδειγματισμού ο αρχηγός του κόμματός του να τον αποβάλει από τη Βουλή. Τέτοια φαινόμενα πρέπει να καταδικάζονται δημόσια πριν γίνουν καρκινογόνα.

Ευχαριστώ και πάλι για την ευκαιρία να δείξουμε ότι πρωτίστως είμαστε άνθρωποι και γονείς και νοιαζόμαστε για τον πλαϊνό μας.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός

Καθηγητής Γιάννης Πανούσης”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook