Στο Σύνταγμα ετοιμάζονται να συγκεντρωθούν και πάλι την Πέμπτη τα μέλη του κινήματος των «Αγανακτισμένων», μία ημέρα μετά τη μεγαλειώδη συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας που για κάποιες ώρες επισκιάστηκε από τα επεισόδια που προκάλεσαν κουκουλοφόροι.
Στη σελίδα που έχει δημιουργηθεί στο Facebook τα μηνύματα κατά της κυβέρνησης είναι δεκάδες, ενώ όλα τα μέλη δηλώνουν αποφασισμένα να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις. Προαναγγέλλεται, επίσης, νέο πανευρωπαϊκό συλλαλητήριο την Κυριακή, 19 Μαΐου.
Εντύπωση προκαλεί, επίσης, η απόφαση κατοίκων της Σπάρτης να ξεκινήσουν πορεία, το βράδυ της Κυριακής, με τελικό προορισμό την πλατεία Συντάγματος.
«Κυριακή, 19 Ιουνίου 2011 στις 8 το βράδυ οι Σπαρτιάτες ξεκινάμε πορεία από το άγαλμα του βασιλιά Λεωνίδα με κατεύθυνση την πλατεία Συντάγματος. Λακεδαιμόνιοι, Πελοποννήσιοι, Έλληνες, Ευρωπαίοι, κάτοικοι αυτού του πλανήτη συνταχθείτε μαζί μας» αναφέρουν στο κάλεσμά τους, που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα «Άμεση Δημοκρατία Τώρα». 
Ενημερώνουν, μάλιστα, τις αρμόδιες αρχές ότι «η πορεία που θα ακολουθήσουμε θα είναι μέσω της Εθνικής Οδού Σπάρτης- Αθήνας ενώ κατά την είσοδό μας στην Αθήνα θα κατευθυνθούμε από την πλατεία Καραϊσκάκη στην πλατεία Ομονοίας ώστε τελικά μέσω της οδού Σταδίου να καταλήξουμε στην Πλατεία Συντάγματος».
«Οι αγανακτισμένοι Σπαρτιάτες λέμε όχι στην Αρπαγή της Ευρώπης και μεταφέρουμε το μήνυμα της αντίστασης σε όλη την Ελλάδα, σε όλη την Ευρώπη, σε ολόκληρη τη γη. Είναι το διαχρονικό μήνυμα της Σπάρτης που μιλά για τον αιώνιο αγώνα των αξιών ενάντια στον ισοπεδωτικό υλισμό.
Οι άνθρωποι είμαστε ελεύθεροι. Οι λαοί είμαστε ελεύθεροι. Η ελευθερία όμως κατακτιέται. Δε χαρίζεται. 
» Ξεκινάμε λοιπόν, εμείς οι ολίγοι της Σπάρτης και βαδίζουμε προς την Αθήνα για να μεταφέρουμε το συμβολικό μας μήνυμα. Για να συνθλίψουμε το λήθαργο και να μεταδώσουμε το λάβαρο της πνευματικής επανάστασης. Στο δρόμο θέλουμε και άλλους μαζί μας. Για να ενώσουμε στην πλατεία Συντάγματος τη φωνή μας με τους υπόλοιπους Έλληνες, για να ενώσουμε τη φωνή μας με τη φωνή όλων των Ευρωπαίων που βρίσκονται και θα βρίσκονται στις πλατείες μέχρι να ξανανιώσουν ελεύθεροι. Οι πατρίδες, η Ευρώπη, το πνεύμα, τα ιδανικά και η πολιτιστική κληρονομιά ΔΕΝ αρπάζονται, ΔΕΝ πωλούνται, ΔΕΝ χαρίζονται» τονίζουν.
(in.gr) 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook