Στο Μέγαρο Μαξίμου μετέβη εκτάκτως το μεσημέρι της Τρίτης ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος προκειμένου να ενημερώσει τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για δύο υποθέσεις: την υπόθεση ελικοπτέρων NH-90 και την υπόθεση των υποβρυχίων. Ο υπ. Εθνικής Άμυνας όπως τόνισε και στο ραδιόφωνο του Alpha νωρίτερα πρόκειται «για τουλάχιστον δύο φακέλους» τους όποιους όπως είπε «είμαστε έτοιμοι να τους στείλουμε στη Δικαιοσύνη» δεσμευόμενος ότι «θα ανοίξουν όλες οι υποθέσεις».

Ο κ. Καμμένος εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου δήλωσε: «Είχαμε μια πολύωρη συνεργασία με τον Πρωθυπουργό. Τον ενημέρωσα για τα θέματα διαφθοράς στις Ένοπλες Δυνάμεις και ιδιαίτερα για αυτά που αφορούν τους εξοπλισμούς».

Ο υπ. Εθνικής Άμυνας επεσήμανε ότι έχει συστηθεί Επιτροπή Ελέγχου Εσωτερικών Υποθέσεων των Ενόπλων Δυνάμεων από το υπουργείο και ότι οι αξιωματικοί που ανέλαβαν το έργο αυτό ξεκίνησαν τη διενέργεια ελέγχου από τη Γενική Γραμματεία Εξοπλισμών.

«Για δυο από τις υποθέσεις έχουμε ήδη τα πρώτα αποδεικτικά στοιχεία- πολύ σοβαρά αποδεικτικά στοιχεία-από τα οποία προκύπτουν πιθανά κακουργήματα και πάρα πολλά χρήματα, τεράστια ποσά, τα οποία έχει πληρώσει ο ελληνικός λαός και για τα οποία θα ελεγχθούν οι υπεύθυνοι ποινικά και αστικά».

Και συνέχισε τονίζοντας: «Συμφωνήσαμε με τον Πρωθυπουργό, οι υποθέσεις αυτές, έστω και σε πρώτη φάση διερεύνησης κι ενώ συνεχίζεται η έρευνα από την Επιτροπή Εσωτερικών Υποθέσεων, να πάνε σήμερα στην ελληνική Δικαιοσύνη, προκειμένου να συσχετισθούν με φακέλους που ήδη εξετάζει η Δικαιοσύνη».

Ο υπουργός μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha το πρωί της Τρίτης είχε τονίσει: «Υπάρχουν τιμολόγια που έχουν πληρωθεί χωρίς να έχουν εκδοθεί… Μαζί με τη μονάδα εσωτερικών υποθέσεων έχουμε βρει απίστευτα πράγματα. Πλέον ανοίγουν όλοι οι φάκελοι που αφορούν κακουργήματα και μίζες που έχουν φύγει με τη μορφή swap κι ενώ μας λένε από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας ότι δεν έχουν πληρωθεί, ωστόσο έχουν πληρωθεί από το υπουργείο Οικονομικών».

Επιπλέον έκανε λόγο για «τιμολόγια τα οποία έχουν πληρωθεί χωρίς να έχουν εκδοθεί».

«Δεν υπάρχει πουθενά εγγυητική επιστολή τραπέζης», δήλωσε χαρακτηριστικά και τόνισε ότι «όλα αυτά θα πάνε στην κ. Ράικου».

Ο υπ. Εθνικής Άμυνας αναφερθηκε επιπλέον και σε υποθέσεις οι οποίες όπως είπε αφορούν σε πλαστές υπογραφές και στη δράση ξένων εταιρειών. Τα στοιχεία τα οποία έχει συλλέξει θα τα δώσει όπως είπε στον υπ. Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη προκειμένου όπως τόνισε να τα παρουσιάσει στο Eurogroup της Δευτέρας. Τόνισε μάλιστα ότι υπάρχει υπόθεση όπου συγκεκριμένη εταιρεία έδωσε στη χώρα της 49 εκατ. ευρώ για κάποια δωροδοκία που έγινε στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook