Ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης “Ελεύθεροι Δημότες Μαλεβιζίου”

Μόλις έξι μήνες έχουν περάσει από την επίσημη ανάληψη καθηκόντων της νέας δημοτικής αρχής στο Μαλεβίζι, και παρατηρείται μια τάση αποσυσπείρωσης της πλειοψηφίας στο δημοτικό συμβούλιο. 

Το γεγονός αυτό στοιχειοθετείται από την αποχή μεγάλου μέρους των συμβούλων της «συμπολίτευσης» από τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, με αποκορύφωμα τις δύο τελευταίες συγκλίσεις του οργάνου, οι οποίες σημαδεύτηκαν από την απουσία του μεγαλύτερου μέρους των δημοτικών συμβούλων της δημοτικής πλειοψηφίας. 

Στην πρώτη συνεδρίαση ο επικεφαλής της δημοτικής μας ομάδας κ. Καμπιτάκης χαρακτήρισε το γεγονός αυτό ως απαράδεκτο ενώ στη δεύτερη, η δημοτική μας ομάδα αποχώρησε κατά την έναρξη της  συνεδρίασης, θέλοντας να υπογραμμίσει το σεβασμό της στην ουσιαστική λειτουργία του θεσμού και να εκφράσει την αντίθεσή της στον εκφυλισμό του. 

Οι αιτίες της απουσίας συνοχής, -δίχως να είναι στις προθέσεις μας η ανάμιξη στις  υποθέσεις  της δημοτικής πλειοψηφίας-  είναι βαθύτατα πολιτικές και έχουν να κάνουν με την έλλειψη δημοκρατίας στο εσωτερικό της, πράγμα που αντικατοπτρίζεται στη λειτουργία των θεσμικών οργάνων του δήμου.

Οι Ελεύθεροι Δημότες Μαλεβιζίου δηλώνουμε ότι θα παίξουμε το ρόλο που μας έταξε η κοινωνία.

Είμαστε ανοικτοί σε συμπράξεις και συμμαχίες για την προώθηση των πραγματικών συμφερόντων των πολιτών και θα αποτελέσουμε εγγύηση στο μέτρο των δυνάμεών μας, για την ουσιαστική λειτουργία των θεσμών και για διαφάνεια, σε όλα τα επίπεδα άσκησης εξουσίας.

Καλούμε τους δημότες σε εγρήγορση και συμμετοχή για τα ζητήματα του δήμου και τις μεγάλες προκλήσεις που μας περιμένουν στο άμεσο μέλλον.
  
Ελεύθεροι Δημότες Μαλεβιζίου  

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook