​Με θάνατο απειλούν οι υποστηρικτές του Ισλαμικού Κράτους, τους εργαζόμενους του Twitter, καθώς και τον συνιδρυτή του δημοφιλούς κοινωνικού μέσου, Τζακ Ντόρσεϊ. Κι όλα αυτά, γιατί αντιδρούν στο μπλοκάρισμα λογαριασμών που συνδέονται με την οργάνωση!

«Ο εικονικός σας πόλεμος εναντίον μας θα προκαλέσει πραγματικό πόλεμο εναντίον σας» έγραφε το post που ανέβηκε στην ιστοσελίδα διαμοιρασμού φωτογραφιών JustPaste.it, σύμφωνα με τον Guardian.

Ακόμη σε άλλη ανάρτηση τους προειδοποιούν: «Έχετε γίνει στόχος των στρατιωτών του Χαλιφάτου και των υποστηρικτών του που βρίσκονται ανάμεσά σας. Αρχίσατε αυτόν τον αποτυχημένο πόλεμο. Σας είπαμε από την αρχή ότι δεν είναι δικός σας πόλεμος, αλλά δεν το καταλάβατε και συνεχίσατε να κλείνετε τους λογαριασμούς μας στο Twitter, αλλά πάντα επιστρέφουμε. Όταν όμως έρθουν τα λιοντάρια και σας πάρουν τη ζωή, δεν θα επιστρέψετε σε αυτήν».

Οι κανόνες χρήσης του Twitter απαγορεύουν ξεκάθαρα τις απειλές βίας εναντίον άλλων και η εταιρεία έχει ακολουθήσει το παράδειγμα του YouTube όσον αφορά στο μπλοκάρισμα λογαριασμών που σχετίζονται με το Iσλαμικό Κράτος, με τη συνδρομή αντιτρομοκρατικών υπηρεσιών.

Όταν εντοπιστεί κάποιος χρήστης που σχετίζεται με την οργάνωση, αναλαμβάνεται δράση για απομάκρυνσή του.

Εξετάζεται βέβαια, το κατά πόσο έχουν βάση αυτές οι απειλές, σε συνεργασία με αξιωματούχους των υπηρεσιών ασφαλείας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook