Η Γραμματεία Ηρακλείου του ΠΑΜΕ χαιρετίζει τους χιλιάδες απεργούς- διαδηλωτές που συμμετείχαν στη χθεσινή πανεργατική πανελλαδική απεργία αλλά και στη σημερινή απεργιακή μάχη στο Ηράκλειο, με απεργιακή συγκέντρωση χθες 10πμ στην Πλ. Ελευθερίας και σήμερα στις 10 το πρωί στα Λιοντάρια.

Η πρωτοφανής συμμετοχή των εργαζομένων, αυταπασχολούμενων, αγροτών, γυναικών, φοιτητών αλλά και των αυτοκινητιστών που έδωσαν άλλο παλμό ακολουθώντας την πορεία μας με τα οχήματα τους, μας γεμίζουν αισιοδοξία και βεβαιότητα ότι ο λαός δεν έχει πει ακόμα την τελευταία του λέξη.

Στην αντίπερα όχθη, χθες στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου οι δυνάμεις της υποταγής και του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού δεν κατάφεραν ούτε μια αξιοπρεπή «προσυγκέντρωση» να κάνουν.

Έσωσαν τα προσχήματα όταν ενώθηκαν με το πλήθος του αποκαλούμενου κινήματος των αγανακτισμένων.

Ενώ σήμερα, ακόμα χειρότερα, δεν διοργάνωσαν καμία κινητοποίηση για να στηρίξουν την απόφαση που είχαν λάβει οι ίδιοι για παγκρήτια 48ωρη απεργία, αποδεικνύοντας στην πράξη πόσο δίκιο είχαν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στη Διοίκηση του ΕΚΗ, όταν κατήγγειλαν στους εργαζόμενους το βρώμικο ρόλο τους: απεργοσπάστες με πτυχίο!

Δεν τους πέρασε όμως. Η προσπάθεια που έκαναν να απαξιώσουν στα μάτια των εργαζομένων το πιο σημαντικό τους όπλο, την απεργία, έπεσε στο κενό. Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ περιφρούρησαν την απεργία και τις δύο μέρες και έδωσαν μια δύσκολη μάχη με αυταπάρνηση. Βγήκαμε πιο δυνατοί και πιο έμπειροι από τη μάχη αυτή ώστε να οργανώσουμε καλύτερα τις επόμενες που έρχονται γιατί δεν πρόκειται να σταματήσουμε εδώ.

Συνεχίζουμε ακόμα πιο μαζικά κλιμακώνοντας με νέα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ, το Σάββατο 18 Ιούνη σε όλες τις πόλεις της χώρας.

Στο Ηράκλειο 11 πμ στην Πλ. Ελευθερίας, απαιτώντας και αποφασίζοντας 48ωρη απεργία με τη συζήτηση του αντεργατικού εφιάλτη στη Βουλή. Μετατρέποντας τους χώρους δουλειάς σε κάστρα αντίστασης εναντία στην πολιτική των κεφαλαιοκρατών, ενάντια στην πολιτική που διασφαλίζει την κερδοφορία τους. Με κάθε τρόπο, με Γενικές Συνελεύσεις, με ψηφίσματα, καταδικάζουμε τα αντιλαϊκά μέτρα, αποφασίζουμε και απαιτούμε κλιμάκωση της πάλης.

Κάτω η δικτατορία των μονοπωλίων!
Δεν τους φοβόμαστε, τους παλεύουμε, θα τους νικήσουμε!

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook