Μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού και συγκίνησης ο Δήμος Πλατανιά υποδέχτηκε τη Δευτέρα 13 Ιουνίου τη Φλόγα της Ελπίδας, τη Φλόγα των Special Olympics σε δύο τελετές υποδοχής ,στη Μνημειακή Ελιά Βουβών και στην κεντρική πλατεία του Πλατανιά.

Τους λαμπαδηδρόμους υποδέχτηκαν ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Γιάννης Μαλανδράκης, οι αντιδήμαρχοι κ. Δασκαλάκης Ν., Μαλακωνάκης Γ., Καλαϊτζάκης Γ., δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, ,η Πρόεδρος της Τοπικής Οργανωτικής Επιτροπής του Προγράμματος «Πόλις Αμφιτρύων» και Περιφερειακή Σύμβουλος Χανίων κ. Τζανακάκη Μαρία, ο τέως δήμαρχος Κολυμβαρίου κ. Πολ. Πολυχρονίδης, τοπικοί φορείς και πλήθος κόσμου.

Τις εκδηλώσεις συντόνιζε ο αντιδήμαρχος κ. Δασκαλάκης Ν. Λίγο πριν τις 12:00 η φλόγα έφτασε στη Μνημειακή Ελιά Βουβών όπου έπειτα από ένα σύντομο χαιρετισμό που απεύθυνε ο κ. Μαλανδράκης, ακολούθησε ομιλία από τον κ. Πολυχρονίδη . Η τελετή ολοκληρώθηκε με την προσφορά αναμνηστικών δώρων στους επικεφαλής λαμπαδηδρόμους και με την παράθεση παραδοσιακού κεράσματος από τον πολιτιστικό σύλλογο Βουβών.

Στη συνέχεια οι λαμπαδηδρόμοι μετέβησαν στο Δημαρχείο Πλατανιά , στο Γεράνι, και από εκεί στην κεντρική πλατεία του Πλατανιά, όπου έγινε και η αφή της φλόγας στο βωμό, ενώ έγιναν δεκτοί με επευφημίες και χειροκροτήματα από τους δεκάδες Έλληνες και ξένους επισκέπτες.

Σε ομιλία του ο Δήμαρχος κ. Μαλανδράκης Ιωάννης υποδέχθηκε τους εθελοντές λαμπαδηδρόμους στον Δήμο που τον χαρακτηρίζει ως μια μικρή Ελλάδα που συνδυάζει τις παραλίες με την πλούσια ενδοχώρα ,αλλά και τον ορεινό όγκο που φτάνει μέχρι το οροπέδιο του Ομαλού,και ότι η φλόγα αυτή μεταφέρει το μήνυμα μιας κοινωνίας Αγάπης, Ειρήνης και αλληλεγγύης σε ολόκληρο τον Πλανήτη, ενώ χαιρετισμό απεύθυνε η κ. Τζανακάκη και εκπρόσωποι αθλητών των Special Olympics και των εθελοντών λαμπαδηδρόμων.

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Πλατανιά, σε ένδειξη τιμής και αναγνώρισης της προσφοράς των εθελοντών στο θεσμό των Special Olympics, δώρισε στους δύο επικεφαλής ένα γλυπτό, αντίγραφο δέντρου ελιάς, σύμβολο ειρήνης και φιλίας και σε όλους τους λαμπαδηδρόμους προϊόντα της κρητικής γης.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με κρητική μουσική και χορό από τον Παραδοσιακό Σύλλογο «Βιγλάτορες» και με πλούσιο παραδοσιακό κέρασμα από την Τοπική Κοινότητα , τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πλατανιά και τους καταστηματάρχες της περιοχής.

**Την Δευτέρα 20/6/2011 και ώρα 20.30΄μ.μ.θα γίνει εκδήλωση, στην Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης, προς τιμή των αθλητών των SPECIAL OLYMPICS.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook