Εκδηλώσεις, που αφορούν την κοινωνική ευαισθησία και την τέχνη με αφορμή τον Παγκόσμιο Εορτασμό της Ημέρας της Γυναίκας στις 8 Μαρτίου διοργανώνει ο Δήμος Χανίων, σε συνεργασία με την Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. – ΚΑΜ, τον Σύλλογο Γυναικών Καλλιτεχνών Χανίων «ΙΡΙΣ», τη Σχολή ζαχαροπλαστικής “Hotelier” και το ιστορικό Καφέ “ΚΗΠΟΣ”.

Ειδικότερα, όπως γνωστοποιήθηκε κατά τη διάρκεια Συνέντευξης Τύπου, που παραχωρήθηκε σήμερα, Πέμπτη 5/3/2015, το Σάββατο 7 Μαρτίου 2015,  στις 19.00, θα πραγματοποιηθούν στην Πύλη της Άμμου (Sabbionara), τα εγκαίνια της έκθεσης  εικαστικής δημιουργίας των Μελών του Συλλόγου Γυναικών Καλλιτεχνών Χανίων «ΙΡΙΣ», με τίτλο “Γυναικών Ιριδίσματα 2015”.

“Ο Δήμος Χανίων τιμά τη γυναίκα, όχι μόνο στις επετείους αλλά όλες τις μέρες. Οι γυναίκες είμαστε τα καλά πνεύματα με όνειρα, καθημερινές αγωνίες, κρατάμε γερά τη ζωή στα χέρια μας, τη γεννάμε, την αναθρέφουμε, την απελευθερώνουμε”, τόνισε σε δηλώσεις της η Αντιδήμαρχος Χανίων, αρμόδια σε θέματα Πολιτισμού, Βαρβάρα Περράκη.

Από την πλευρά της η Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Καλλιτεχνών Χανίων «ΙΡΙΣ», Ζαχαρένια Σημανδηράκη, τόνισε ότι η εν λόγω έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του Διαπολιτισμικού Ευρωμεσογειακού Κέντρου UNESCO και θα διαρκέσει έως και την Κυριακή 15 Μαρτίου 2015, με ελεύθερη είσοδο.

Στο μεταξύ, την Κυριακή 8 Μαρτίου, στις 18.00, στο φιλόξενο χώρο του ιστορικού καφέ «Κήπος» και σε συνεργασία με τη σχολή ζαχαροπλαστικής “Hotelier” θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση αφιερωμένη στην ημέρα της Γυναίκας, με θέμα “Γλυκές Αμαρτίες… χωρίς ζάχαρη”. Η εκδήλωση πραγματοποιείται,προκειμένου να υπάρξει ευρεία ενημέρωση για την οργάνωση και τη λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Χανίων.

“Το Κοινωνικό Παντοπωλείο στοχεύει στην κοινωνική προστασία και μέριμνα ευπαθών ομάδων του πληθυσμού, που πλήττονται από τις συνέπειες της μεγάλης οικονομικής και κατ’ επέκταση κοινωνικής κρίσης”, επεσήμανε ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Μανώλης Φραγκάκης, ευχαριστώντας παράλληλα όλους όσους στηρίζουν ουσιαστικά τη λειτουργία του Παντοπωλείου.

Από την πλευρά της η υπεύθυνη του Κοινωνικού Παντοπωλείου, Ελευθερία Τζεϊράνη, γνωστοποίησε ότι η συγκεκριμένη δομή εξυπηρετεί 430 οικογένειες, ενώ μέσα από ποικίλες δράσεις επιδιώκει να συμβάλλει στη μερική άρση των συνεπειών της φτώχειας, της ανεργίας και του κοινωνικού αποκλεισμού, καλύπτοντας μέρος των αναγκών των ωφελουμένων σε τρόφιμα, κατεψυγμένα προϊόντα, είδη ατομικής και οικιακής υγιεινής, είδη ένδυσης, υπόδησης, παιδικά και σχολικά είδη.

Η είσοδος στην εκδήλωση “Showcooking” θα είναι ελεύθερη για όλους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook