Για παραπάνω από ένα ημίχρονο ο ΑΟ Χανιά ήταν μέσα στο… κόλπο της ιστορικής πρόκρισης στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, αλλά… λύγισε από στημένες φάσεις (3-1).

Με εκπλήξεις ο ΑΟΧ στην αρχική του σύνθεση έδειξε πολύ καλό πρόσωπο και παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ, κατάφερε άμεσα να… απαντήσει.

Στην επανάληψη χωρίς να έχει δεχθεί φάσεις η Χανιώτικη ομάδα βρέθηκε με την πλάτη στον… τοίχο από δύο εκτελέσεις φάουλ του Λαγού, που εκμεταλλεύτηκαν Φαρινόλα και Σουάνης.

Ο Γκονζάλες έχασε μοναδική ευκαιρία να βάλει ξανά στο… κόλπο τον ΑΟΧ και στη συνέχεια η αποβολή του Παπουτσογιαννόπουλου έβαλε οριστικά τέλος στα όνειρα της Χανιώτικης ομάδας, που ολοκλήρωσε την πορεία της στο θεσμό, κρατώντας τις αναμνήσεις από την ιστορική ανατροπή στα Γιάννινα, το μεγάλο “διπλό” στο Αγρίνιο και το 2-2 με τον Παναθηναϊκό.

Τα κεφάλια… μέσα πλέον για να σώσει ό,τι μπορεί η ομάδα από το πρωτάθλημα και για να γλιτώσει τη διαδικασία των πλέι άουτ.

Με φιλάθλους, που έκαναν αισθητή την παρουσία τους, βρέθηκε στο πλευρό του ο ΑΟΧ.

Το “φιλμ” του αγώνα
2’ Σουτ του Πινέιρο άουτ
15’ Μεγάλη ευκαιρία για τον ΑΟΧ. Κόρνερ του Γκονζάλες ο Κρητικός ξεφεύγει από το μαρκάρισμα του Φαρινόλα και κάνει την κεφαλιά, αλλά η μπάλα φεύγει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
23’ Σουτ του Νύκταρη από πλάγια θέση, κι ενώ περίμενε μόνος του τη μπάλα ο Πάγκαλος, άουτ.
25’ Ζητάνε πέναλτι οι γηπεδούχοι σε διεκδίκηση της μπάλας από Φαρινόλα και Παπουτσογιαννόπουλο.
27’ Σουτ του Πινέιρο η μπάλα αναπηδάει στο έδαφος και ο Μαρκαντωνάκης μπλοκάρει σταθερά.
39’ ΓΚΟΛ: Φάουλ του Πινέιρο ο Τζιώρας με το κεφάλι δεν μπορεί να σκοράρει και προσπαθεί να το κάνει με προβολή, για να έρθει να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα ο Ανγκούλο, με υποψία οφσάιντ σε περίπτωση που έχει βρει τη μπάλα στη δεύτερη προσπάθειά του ο Τζιώρας (1-0).
43’ ΓΚΟΛ: Από γέμισμα στην περιοχή ο Ρένια «μονομαχεί» με τον Κοτσώνη, οι γηπεδούχοι διαμαρτύρονται για φάουλ, στη συνέχεια η μπάλα βρίσκει στο χέρι του αμυντικού με τον Ρένια να πασάρει στον Κρητικό, που πλασάρει σωστά για το 1-1.
45+1’ Σουτ του Ρένια άουτ.
59’ ΓΚΟΛ: Φάουλ του Λαγού, κεφαλιά του Φαρινόλα και 2-1.
66’ ΓΚΟΛ: Νέα εκτέλεση φάουλ του Λαγού ο Σουάνης με γυριστή κεφαλιά κάνει το 3-1.  

70’ Σουτ του Σιλιγαρδάκη αρκετά έξω από την εστία.
72’ Σουτ του Ψιάνου άουτ.
77’ Μπαλιά του Λαγού, ο Τζιώρας πήγε να «κρεμάσει» τον Μαρκαντωνάκη, αλλά η μπάλα φεύγει ψηλά πάνω από την εστία.
81’ Κόρνερ του Σακελλαρίου, ο Γκονζάλες χάνει σπουδαία ευκαιρία να βάλει ξανά στο… κόλπο της πρόκρισης τον ΑΟΧ, στέλνοντας τη μπάλα πάνω από την εστία.
82’ ΚΟΚΚΙΝΗ: Ο Παπουτσογιαννόπουλος κρατάει τον Βασιλαντωνόπουλο και αντικρίζει τη δεύτερη κίτρινη.

Διαιτητής: Λαμπρόπουλος (Ηλείας)
Βοηθοί: Σταθόπουλος (Ηλείας)-Σίπκας (Πέλλας)
4ος διαιτητής: Στυλιαράς (Αιτωλοακαρνανίας)

Κίτρινες κάρτες: Φαρινόλα (29’), Σιλιγαρδάκης (29’), Ρένια (34’), Παπουτσογιαννόπουλος (56’), Γκότοβος (58’), Παπουτσογιαννόπουλος (82’)

Κόκκινη κάρτα: Παπουτσογιαννόπουλος (82’)

Απόλλων (Αλέκος Βοσνιάδης): Πίτκας, Βασιλαντωνόπουλος, Γεωργίου, Κοτσώνης, Γκόλιας, Ψιάνος (85′ Χατζής), Πινέιρο, Ηρακλής (53’ Λαγός), Φαρινόλα (64′ λ.τρ. Σουάνης), Ανγκούλο, Τζιώρας.

Α.Ο. Χανιά (Τίμος Καβακάς): Μαρκαντωνάκης, Γανωτής, Κοντέων, Γκότοβος, Παπουτσογιαννόπουλος, Σιλιγαρδάκης, Γκονζάλες, Ρένια (69’ Αλέκου), Νύκταρης (54’ Σακελλαρίου), Πάγκαλος (89′ Εσόνο), Κρητικός.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook