Σοκ έχει προκαλέσει στην Ημαθία η είδηση πως μια μαθήτρια του 2ου ΓΕΛ Αλεξάνδρειας έπεσε το βράδυ της Τετάρτης στο κενό, σε ξενοδοχείο της Ρώμης όπου το σχολείο της είχε πάει εκδρομή.

Η 17χρονη έπεσε από το μπαλκόνι τρίκλινου δωματίου στον 2ο όροφο του «Cristoforo Colombo» (Κριστόφορο Κολόμπο). Mεταφέρθηκε, με σοβαρά τραύματα, σε νοσοκομείο της ιταλικής πρωτεύουσας, όπου και υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση. Η κατάστασή της θεωρείται κρίσιμη.

Μιλώντας στο zougla.gr, η καθηγήτρια Μαυρίδου Αικατερίνη ανέφερε πως η μαθήτρια της Γ’ Λυκείου παραμένει στην εντατική και φέρει κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Παράλληλα, γνωστοποίησε ότι οι γονείς της βρίσκονται στο νοσοκομείο, μαζί με τον συνοδό καθηγητή της πενθήμερης εκδρομής.

Αισθάνθηκε αδιαθεσία

Το έργο της προανάκρισης έχουν αναλάβει οι ιταλικές αρχές, ενώ οι υπόλοιποι μαθητές επιστρέφουν εσπευσμένα στην Ελλάδα.

Όλα φαίνεται πως έγιναν γύρω στις 22.00 το βράδυ. Η 17χρονη βρισκόταν στο δωμάτιο μαζί με δύο συμμαθήτριές της, όταν ένιωσε μια αδιαθεσία. Τα κορίτσια είχαν ανέβει πάνω προκειμένου να πακετάρουν τα πράγματά τους, καθώς σήμερα το σχολείο θα επέστρεφε πίσω στην Ελλάδα. Η νεαρή είχε παραπονεθεί νωρίτερα, λέγοντας πως δεν αισθανόταν καλά. Όπως έχει γίνει γνωστό, τις απογευματινές και βραδινές ώρες της Τετάρτης δεν προηγήθηκε κάποιο πάρτι και δεν φαίνεται να υπήρξε κατανάλωση αλκοόλ.

Οι δύο μαθήτριες, που έμεναν μαζί με τη 17χρονη, έδωσαν κατάθεση στις ιταλικές αρχές, ενώ στη Ρώμη βρίσκονται οι γονείς της τραυματισμένης νεαρής.

Σε κρίσιμη κατάσταση

«Είναι σε κρίσιμη κατάσταση» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής του σχολείου, Νίκος Κατσιανίδης.

Όπως διευκρίνισε, «το ατύχημα συνέβη το βράδυ της Τετάρτης, μετά το δείπνο, όταν τα παιδιά ανέβηκαν στα δωμάτιά τους, προκειμένου να ετοιμάσουν τις βαλίτσες τους, εν όψει της προγραμματισμένης αναχώρησής τους, σήμερα».

«Η σκέψη μας αυτή τη στιγμή είναι με τη μαθήτρια και τους γονείς της. Θα διερευνήσουμε στη συνέχεια, υπηρεσιακά, κάτω από ποιες συνθήκες συνέβη το ατύχημα, μιλώντας και με τους καθηγητές, που ήταν συνοδοί στην εκδρομή» τόνισε από τη μεριά του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας Χρήστος Σκούπρας.

«Χθες το βράδυ είχαμε ένα ατύχημα από την ομάδα των μαθητών που συμμετέχουν στην εκδρομή της Γ’ Λυκείου στην Ιταλία. Δυστυχώς αυτή τη στιγμή το παιδί νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Ιταλίας. Έχουν γίνει όλες οι ενέργειες που μπορούσαν να γίνουν έτσι ώστε να διευκολυνθεί η κατάσταση σε αυτή τη δύσκολη στιγμή. Οι γονείς του παιδιού πιστεύω ότι αυτή τη στιγμή φτάνουν στο νοσοκομείο, είναι ενημερωμένοι. Έχουν ειδοποιηθεί Υπουργείο και Δευτεροβάθμια και υπάρχει ετοιμότητα και από τη μεριά της Δευτεροβάθμιας και του Συλλόγου Γονέων και του δήμου. Το υπόλοιπο πρόγραμμα της εκδρομής συνεχίζεται κανονικά. Τα παιδιά θα έρθουν στην Αλεξάνδρεια όπως είχε προγραμματιστεί. Η κατάσταση είναι κρίσιμη αλλά πιστεύω ότι θα έχουμε καλά νέα από την Ιταλία» ανέφερε ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου ΓΕΛ Αλεξάνδρειας Χάρης Χατζημιχάλης.

Σε ερώτηση αν είναι αλήθεια ότι δύο από τους μαθητές θα παραμείνουν στην Ιταλία ο κ. Χατζημιχάλης απάντησε «είναι καθαρά θέμα γραφειοκρατικών και διαδικαστικών καταστάσεων. Πιστεύω ότι θα προλάβουν και θα γυρίσουν μαζί. Ας ευχηθούμε το παιδί να είναι καλά».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook