Το κέντρο δια βίου μάθησης «Ευρωπαϊκή Πρόοδος» σε συνεργασία με καταξιωμένους και εν ενεργεία δημοσιογράφους οργάνωσε και σχεδίασε το σεμινάριο Δημοσιογραφίας, διάρκειας 40 ωρών.

Οι καλύτεροι και χαρακτηριστικότεροι εκπρόσωποι του κλάδου της δημοσιογραφίας μεταφέρουν τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους με εγκυρότητα, σαφήνεια και αναλυτική προσέγγιση. Επιπλέον, ο εκπαιδευόμενος έχει τη δυνατότητα να επισκεφτεί και να υλοποιήσει πρακτική άσκηση σε δημοσιογραφικά μέσα κάτω από πραγματικές συνθήκες εργασίας.

Σκοπός του σεμιναρίου Δημοσιογραφίας είναι η κατάρτιση στο αντικείμενο της δημοσιογραφίας και η απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων για την έρευνα, το ρεπορτάζ και  πως γίνεται η παρουσίαση αυτών στα Μ.Μ.Ε. Οι συμμετέχοντες, με την βοήθεια των εισηγητών, αναλύουν και μαθαίνουν ουσιαστικά το γνωστικό αντικείμενο.

Απευθύνεται σε όλους όσους ενδιαφέρονται για το αντικείμενο της δημοσιογραφίας, ανεξαρτήτως ηλικίας και επιπέδου εκπαίδευσης. Επιπλέον, απευθύνεται σε όλους όσους εργάζονται ήδη ως δημοσιογράφοι και επιθυμούν να αποκτήσουν περαιτέρω γνώσεις και δεξιότητες.

Συνοπτική Θεματολογία:
⦁    Βασικές αρχές ρεπορτάζ
⦁    Πηγές είδησης
⦁    Τεχνική της συνέντευξης
⦁    Δημοσιογραφική Δεοντολογία
⦁    Πως παρουσιάζουμε την είδηση;
⦁    Πολιτικό Ρεπορτάζ
⦁    Οικονομικό Ρεπορτάζ
⦁    Πως γίνεται η οπτικοποίηση του ρεπορτάζ;
⦁    Πως παρουσιάζουμε την είδηση στην τηλεόραση;
⦁    Δημοσιογραφία και ραδιόφωνο
⦁    Αμεσότητα και παγίδες στο διαδίκτυο
⦁    Δημοσιογραφική έρευνα και διαδίκτυο
⦁    Ιστορική έρευνα
⦁    Εξειδικευμένο ρεπορτάζ

Κόστος:
Το κόστος του σεμιναρίου ανέρχεται στα 180 ευρώ.
    
Οφέλη του σεμιναρίου:

Ο εκπαιδευόμενος μετά την παρακολούθηση του συγκεκριμένου σεμιναρίου θα είναι σε θέση να:
⦁    γνωρίζει αναλυτικά την τέχνη της δημοσιογραφίας.
⦁    γνωρίζει και να εφαρμόζει τις βασικές αρχές ρεπορτάζ.
⦁    να συντάσσει μία είδηση και να γνωρίζει τους κανόνες για την προβολή και παρουσίαση της είδησης αυτής ανάλογα το μέσο στο οποίο θα δημοσιευτεί.
⦁    μάθει τις διαφορετικές απαιτήσεις που έχει ο κάθε δημοσιογραφικός χώρος, (ραδιόφωνο, τηλεόραση, διαδίκτυο (internet), εφημερίδα).

Περισσότερες πληροφορίες για το συγκεκριμένο σεμινάριο: http://europeanprogress.gr/courses/seminario-dimosiografias-i/

Αναλυτικά όλα τα σεμινάρια: http://europeanprogress.gr/katartisi/

Για περισσότερες πληροφορίες καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή 9:00-17:00
Υπεύθυνη Προγράμματος : κα Γιαμπουλάκη Μαρία,
Τηλ. Επικοινωνίας: 2811 103135-6, Fax.: 281118000,
email: [email protected]

Εισηγητές:


     
Χρήστος Κώνστας
Ο Χρήστος Κώνστας ασχολήθηκε τη περίοδο 1999-2000 με έναν από τους πρώτους πειραματικούς διαδικτυακούς ραδιοφωνικούς σταθμούς στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της εκπαίδευσης του σε ένα από τα επτά καλύτερα εκπαιδευτήρια της Ευρώπης-Ι.Ε.Κ ΑΚΜΗ .

Παράλληλα με τις σπουδές του ασχολήθηκε με την σύνταξη δημοσιογραφικών κειμένων στο πλαίσιο προγράμματος που εκπονούσε το Υ.ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων και με αντικείμενο την προστασία του περιβάλλοντος. Με την αποφοίτηση του ξεκίνησε και την επαγγελματική του σταδιοδρομία.

Από το Ιούλιο του 2001 έως και τον Ιανουάριο του 2012 εργάστηκε ως ρεπόρτερ-συντάκτης στον τηλεοπτικό σταθμό Κρήτη Tv με κύρια ενασχόληση στο πολιτικό ρεπορτάζ και το ρεπορτάζ αυτοδιοίκησης.

Τις περιόδους 2003-2005 και 2011-2012 ήταν συμπαραγωγός σε καθημερινή ραδιοφωνική πολιτική εκπομπή στο Ράδιο 98,4.

Από τον Φεβρουάριο του 2012 μέχρι και σήμερα είναι Διευθυντής Ειδήσεων της Κρήτη tv . Παράλληλα είναι αρθρογράφος στην εφημερίδα ΝΕΑ ΚΡΗΤΗ καθώς και την ηλεκτρονική έκδοση www.neakriti.gr


Ο Γιώργος Λαμπράκης είναι στρατιωτικός ρεπόρτερ και ιδιοκτήτης της ιστοσελίδας defenceline.gr η οποία ειδικεύεται σε θέματα Άμυνας και Ασφάλειας. Αρθρογραφεί επίσης στα περιοδικά Ελληνική Άμυνα & Τεχνολογία και Καταδρομή.

Παράλληλα εργάζεται στην τηλεόραση Creta  ως πολιτικός συντάκτης.

Στα 15 χρόνια που ασκεί τη δημοσιογραφία έχει εργαστεί στην καθημερινή εφημερίδα του Ηρακλείου Η ΤΟΛΜΗ, σε τοπικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς (Υπέρηχος, Αlpha, Σκάι Κρήτης κ.α.) ενώ έχει συνεργαστεί με ΜΜΕ των Αθηνών (Αlter, Antenna, Ελευθεροτυπία).

Ρένα Σημειαντωνάκη
Η Ρένα Σημειαντωνάκη είναι δημοσιογράφος, απόφοιτος Σχολής Δημοσιογραφίας, μέλος της ‘Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης.

Εργάστηκε επί σειρά ετών σε τηλεοπτικούς σταθμούς των Σερρών, ως αρχισυντάκτρια και εκφωνήτρια δελτίου ειδήσεων και ενημερωτικών εκπομπών. Βραβεύτηκε δύο συνεχείς χρονιές, ως η καλύτερη παρουσιάστρια δελτίου ειδήσεων στη Μακεδονία – Θράκη.

Από το 2005 έως το 2012, εργάστηκε στο ΚΡΗΤΗ ΤV, ως παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων και ενημερωτικής εκπομπής, με παράλληλη ενασχόληση στο Ράδιο 9,84, στο neakriti.gr και στην εφημερίδα Νέα Κρήτη.

Σήμερα εργάζεται στο Ράδιο Κρήτη, ως παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων, παραγωγός ενημερωτικής εκπομπής και ως συντάκτρια στο ekriti.gr

Κώστας Συλιγάρδος
Ο Κώστας Συλιγάρδος είναι δημοσιογράφος, απόφοιτος της σχολής Δημοσιογραφίας, ΜΜΕ και Επικοινωνία της Αθήνας και υπήρξε αντιπρόεδρος της Παγκρήτιας Δημοσιογραφικής Ένωσης. Φέτος, συμπληρώνει 27 χρόνια ραδιοφωνικής παρουσίας. Σήμερα βρίσκεται στο Ράδιο Κρήτη όπου επιμελείται και παρουσιάζει την καθημερινή Εκπομπή  «Πυξίδα».

Στην τηλεόραση εργάζεται παράλληλα από το 1995. Αρχικά στην Αθήνα ως ανταποκριτής και ρεπόρτερ ,και στη συνέχεια ως Κεντρικός παρουσιαστής Δελτίων Ειδήσεων αλλά και ενημερωτικών εκπομπών. Στην Κρήτη έχει εργαστεί αρχικά στο Κρήτη Tv  και σήμερα στην τηλεόραση Creta .

Έχει εργαστεί στον έντυπο τύπο σε εφημερίδες και περιοδικά για αρκετά χρόνια σε διάφορες θέσεις ευθύνης, κι έχει εκδώσει ο ίδιος κλαδικά και θεματικά περιοδικά αλλά και ξενόγλωσσες εφημερίδες. Σήμερα είναι επικεφαλής της δημοσιογραφικής ομάδας του Κρητικού ειδησεογραφικού site flashnews.gr στην Ανατολική Κρήτη.

Συνεργάστηκε κατά διαστήματα  ως υπεύθυνος και σύμβουλος Επικοινωνίας και Τύπου σε μεγάλες ιδιωτικές εταιρίες κι έχει επιμεληθεί εκδοτικές εργασίες.

Έχει διδάξει δημοσιογραφία και ΜΜΕ σε παράρτημα Βρετανικού Πανεπιστημίου στην Ελλάδα

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook