Η Αυτόνομη Παρέμβαση Ρεθυμνου χαιρετίζει τους εκατοντάδες χιλιάδες απεργούς και διαδηλωτές που χθες πλημμύρισαν τους δρόμους και τις πλα-τείες σε όλη τη χώρα, δίνοντας ηχηρή απάντηση στις καταστροφικές πολιτικές της Κυβέρνησης της ΕΕ και του ΔΝΤ.

Η μαζική συμμετοχή στη χθεσινή Γενική Απεργία, οι μεγάλες απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα, η συνάντηση του εργατικού κινήματος με το κίνημα στις πλατείες, αλλά και τους αυτοαπασχολούμενους και τη νεολαία που πλήττονται από τις καταστροφικές πολιτικές της Κυβέρνησης και της τρόικα διαμορφώνουν νέα δεδομένα στον αγώνα του λαού και των εργαζομένων ενάντια στη λαίλαπα του μνημονίου και του μεσοπρόθεσμου προγράμματος.

Ούτε η ανοικτή προβοκάτσια που οργανώθηκε και στήθηκε από την Κυ-βέρνηση, ούτε η αστυνομική βία και τα χημικά στάθηκαν ικανά να αποθαρρύ-νουν τους διαδηλωτές από την παραμονή τους στην πλατεία. Αντίθετα ενί-σχυσαν την αποφασιστικότητα τους και μέσα σε λίγες ώρες πλημμύρισαν ξανά την πλατεία Συντάγματος

Η σύνδεση της Πλατειάς με το Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου το τμήμα της ΑΔΕΔΥ και των Πρωτοβάθμιων Σωματείων, απέδειξε άλλη μια φορά ότι μπο-ρούμε μαζί να αγωνιστούμε, ενάντια στο μνημόνιο και τρόικα και σε όλα τα α-ντιλαϊκά, αντεργατικά, μέτρα της Κυβέρνησης.

Η συνέχιση και η κλιμάκωση αυτού του αγώνα, αποτελεί τον μοναδικό παράγοντα εξόδου από την κρίση, για μια άλλη προοδευτική πολιτική που έ-χουν ανάγκη οι εργαζόμενοι και ο Ελληνικός λαός.

Τα συνδικάτα αυτές τις κρίσιμες ώρες πρέπει να εντείνουν την προσπά-θεια για την σύνδεση του εργατικού κινήματος με το κίνημα στις πλατείες, την κλιμάκωση του αγώνα ενάντια στις καταστροφικές πολιτικές των μνημονίων αλλά και για μεγάλες πρωτοβουλίες που θα δώσουν δημοκρατική προοδευτική διέξοδο στη χώρα προς όφελος των εργαζομένων και του λαού.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook