Παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε αρχές Μαρτίου τα κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό στον τομέα της ειδικής αγωγής στην Κρήτη παραμένουν και πλέον αποδεικνύεται μέρα με τη μέρα ολοένα και περισσότερο ότι ο ευαίσθητος τομέας της ειδικής αγωγής βρίσκεται στο περιθώριο, χωρίς να έχει γίνει καμία προσπάθεια στήριξής του από το κεντρικό κράτος. 

Στο Νομό Ηρακλείου τα κενά στα σχολεία ειδικής αγωγής είναι 20, ενώ σε παγκρήτιο επίπεδο οι ελλείψεις σε ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό είναι 50 και το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως σε ψυχολόγους και νοσηλευτές. 

Το σκηνικό που έχει διαμορφωθεί δεν τιμά κανέναν και θύματα της τραγικής κατάστασης που έχει διαμορφωθεί είναι οι ίδιοι οι μαθητές με τις οικογένειές τους. Δεν μπορεί κανείς να μιλά για εύρυθμη λειτουργία ενός σχολικού συγκροτήματος ειδικής αγωγής χωρίς την παρουσία νοσηλευτή!

Η σχολική χρονιά που διανύουμε μπορεί να χαρακτηριστεί ως ακόμα μία χαμένη σαιζόν για την ειδική αγωγή. Εξαγγελίες του υπουργείου που ποτέ δεν υλοποιήθηκαν και πιστώσεις που ποτέ δεν δόθηκαν στον πολύπαθο αυτό τομέα της εκπαίδευσης.
 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook